La Nürnberg a fost inaugurat un Centru Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/06/2018

Centrul Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare a luat fiinţă în 19 mai 2018, fiind primul de acest gen din Germania. Iniţiatorul acestui important proiect european, care oferă un sprijin consistent comunităţii române din Germania este Ionela van Rees-Zota, managerul general al revistei “Vocea Ta” şi al Agenţiei de Presă “Aşii Români”.

Centrul Cultural Româno-German de Ajutor şi Integrare îi poate ajuta pe românii din zona metropolitană Nürnberg în multe zone de activitate, precum cultură, bibliotecă, consiliere, presă, activităţi pentru copii, job-uri, ajutor de orice natură, studierea limbii germane etc. “S-au alăturat proiectului nostru oameni importanţi, precum doamna Anca Verma şi domnul Dumitru Dorin Prunariu. Mai avem şi multe firme care au dorit să colaboreze cu noi. Sunt sigură că, pe viitor vom fi şi mai mulţi, iar proiectul nostru va avea mult succes! Vă mulţumim pentru susţinere şi implicare!”, a declarat Ionela van Rees-Zota.

Prezentă la inaugurare, Sandra Pralong, consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, a declarat: “Am venit special din România pentru acest proiect, ca semn de apreciere pentru una din cele mai întreprinzătoare românce de peste hotare, Ionela van Rees-Zota. Ceea ce faceţi aici este extraordinar şi prin faptul că timp de 10 ani Ionela nu şi-a pierdut răbdarea pentru a realiza acest vis, care devine acum realitate. E un caz de şcoală şi încurajez Consulatul să aducă la cunoştinţă românilor din alte ţări, exemplul Ionelei. România vă preţuieşte! Şi nu se poate face nimic, dacă nu îţi cunoşti rădăcinile! De asemenea, o încurajez pe Ionela să pună steagul României lângă cel al Germaniei. Să-i ajutaţi pe copii României să devină acei copaci cu rădăcini adânci în limba şi tradiţia românească!”.

DAN TEODORESCU

Comments

comments

Categoria: Diaspora

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*