Jurnal de şantier: se lucrează la intensitate maximă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/05/2013

Pe principalele şantiere din oraş se lucrează în ritm susţinut. Pasajul subteran de la Fundaţie prinde un contur din ce în ce mai clar, pe strada Vasile Conta muncitorii montează bordurile. În acelaşi timp, pe bulevardul Ştefan cel Mare, pavarea cu piatră cubică este aproape de finalizare pe tronsonul Cub – Casa Modei. Mai nou, au demarat în forţă şi lucrările pe strada Bărboi.

pasaj Eminescu

pasaj Eminescu

Pasajul subteran din Piaţa Eminescu a intrat într-o nouă fază de construcţie. După finalizarea pereţilor betonaţi de susţinere au început lucrările de betonare a structurii suport a benzilor de circulaţie. Rampele de acces dinspre Păcurari, în dreptul BCU, şi dinspre Independenţei sunt deja finalizate. Constructorii lucrează în aceste zile la turnarea betonului pentru pereţii care vor delimita intrarea în pasaj.

Str. Vasile Conta

Str. Vasile Conta


Pe strada Vasile Conta (de la Parchet spre Policlinică), constructorii au definitivat stratul suport pentru trama stradală şi în acest moment se montează bordurile. Modernizarea străzii este inclusă în proiectul de dezvoltare a reţelei rutiere din zona cultural-istorică a municipiului, proiect european cu o valoare totală de peste 90 milioane lei.

Bd. Stefan cel Mare


Pavarea cu piatră cubică a bulevardului Ştefan cel Mare este aproape de finalizare pe tronsonul până la Casa Modei. Muncitorii au început deja extinderea pe porţiunea spre Piaţa Unirii. În acest sens, în această săptămână a fost decapat trotuarul spre Palatul Braunstein.

Str. Barboi

Str. Barboi

De la începutul lunii mai, lucrările au fost extinse pe strada Bărboi şi pe rutele secundare, pe zona cuprinsă între Hala Centrală şi strada Elena Doamna. Pe acest tronson a fost montată infrastructura pentru devierea reţelelor şi se lucrează la borduri şi la amenajarea trotuarelor. Lucrările fac parte din proiectul european ce va însemna reabilitarea a 11 străzi centrale şi amenajarea a trei parcări. În cadrul aceluiaşi proiect, din această săptămână au început lucrările şi pe strada Agatha Bârsescu, intersecţie cu strada Maestru Ion Baciu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*