Joi seara se dă din nou cu soluţie împotriva ţânţarilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/07/2010

Municipalitatea ieşeană a programat pentru joi, 28 iulie, o nouă sesiune de dezinsecţie împotriva ţânţarilor şi larvicizare pe teritoriul municipiului Iaşi.

“Facem apel la ieşeni să dea dovadă de înţelegere şi să părăsească parcurile şi zonele verzi în momentul în care se efectuează operaţiunea de combatere a ţânţarilor. Vom viza pentru dezinsecţie opt zone din cartierele oraşului – Păcurari – Copou, Ţicău – Sărărie, Dacia – Alexandru cel Bun, Cantemir – Socola – Centru, Galata – Nicolina, CUG – Frumoasa, Moara de Vânt – Tudor Vladimirescu şi Bucium – Zona Industrială” – a declarat Eduard Bulgaru, inspector în cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Municipiului Iaşi.

Lucrările de larvicizare vizează zonele Cacaina, Ciric, Vămăşoaia sau malurile râurilor Bahlui şi Nicolina, precum şi zona Grădinii Botanice.

Pentru distrugerea insectelor sunt folosite instalaţii speciale de pulverizat, numite atomizoare, iar costurile operaţiunii ajung la suma de 8,23 lei pe hectar.

De lucrările de dezinsecţie se ocupă firma Wasval SRL care a câştigat licitaţia de lucrări organizată de Direcţia de Servicii Publice Municipale cu suma totală de 500 mii lei fără TVA. Firma este monitorizată de o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Iaşi, Direcţiei de Servicii Publice Municipale, Direcţiei Sanitar Veterinare, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

Până la această dată s-au mai efectuat acţiuni de dezinsecţie similare de 5 ori, edilii estimând că până la finele sezonului cald acestea să fie repetate de încă 6 ori, în limita fondurilor disponibile.

Acţiunea programată joi seara va începe la orele 22 si poate continua si in noptile urmatoare in parcurile si zonele verzi din municipiu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*