Smiley şi Delia, la concertul din piaţa Palatului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/10/2015

Cea de-a XXIV-a ediție a Sărbătorilor Iașului se încheie joi, 15 octombrie, cu așteptatul concert aniversar. Găzduit în Piaţa Palatului Culturii de la ora 19, spectacolul din acest an marchează şi depunerea candidaturii Iaşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Pentru a sărbători Iaşul, pe scenă vor urca renumiţii interpreţi români Delia și Smiley. În deschiderea spectacolului vor susţine recitaluri formaţii locale. Concertul va fi urmat de un spectacol de lumini, lasere și artificii, oferit de Primăria Municipiului Iași.

deliaDelia
Delia Matache, cunoscută cu numele de scenă Delia, este una dintre cele mai iubite şi apreciate voci ale României. S-a născut pe 7 februarie 1982, în Bucureşti şi, încă de mică, a dat dovada de aptitudini muzicale. A absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” şi mai apoi a urmat cursurile Conservatorului de Muzică din Bucureşti.
A debutat în 1999, la vârsta de 17 ani, fiind alături de Nick componentă a trupei N&D. Formaţia a cunoscut un succes răsunător, marcând multe dintre hiturile perioadei. În 2003, odată cu desfiinţarea trupei, Delia a continuat cariera solo, ceea ce înseamnă, până în prezent trei albume. Este, de asemenea, cel mai longeviv jurat al emisiunii concurs X Factor.
În anul 2015, Delia a lansat ultimul album, Pe Aripi de Vânt, album ce poartă numele hit-ului ce a fost No. 1 pentru 21 de săptămâni în topuri. În momentul de faţă, Delia se remarcă în programele de radio şi în topuri cu melodiile „Cum ne noi”, „Inimi desenate” sau „Da, mamă”.

smiley_2Smiley
Smiley este numele de scenă a lui Andrei Tiberiu Maria şi a devenit unul dintre cântăreţii cu cel mai mare succes în ultimii ani. Născut în Piteşti pe 27 iulie 1983, cel ce avea să devină Smiley a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” unde a studiat chitara clasică.
La vârsta de 10 ani şi-a descoperit pasiunea pentru muzică şi a început cariera vocală. După trei ani alături de trupa Millenium 3, Smiley a fost remarcat de Gyuri Pascu. Ulterior s-a împrietenit cu CRBL, Omu Negru, Piticu si Francezu. În 2001, la propunerea lui CRBL s-a alaturat trupei Simplu. Şi-a făcut debutul în cadrul formaţiei odată cu hit-ul „Oare ştii”, de pe albumul cu acelaşi nume. În 2008, Smiley a scos primul său album solo, „În lipsa mea”, ce conţine melodii care au devenit foarte repede hituri: „Preocupat cu gura ta”, „Am bani de dat”, „Designed to love you”.
În paralel, Smiley şi-a făcut şi debutul în televizune, odată cu serialul „Un pas înainte”, în 2007. Pe parcursul anilor, Smiley a devenit şi o vedetă de televiziune. După participarea la show-ul „Dansez pentru tine” artistul este jurat în cadrul emisiunii „Vocea României” şi co-prezentator al „Românii au talent”.

Comments

comments

Categoria: sarbatorile iasului

Cuvinte cheie: , , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*