ISU Iaşi a primit Drapelul de luptă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/05/2015

drapel luptMiercuri, 6 mai 2015, în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe pietonalul Ştefan cel Mare, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a înmânat Drapelul de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mihail Grigore Sturdza al judeţului Iaşi. Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea, la Iaşi, a primei unităţi de pompieri din România, dar şi a aniversării a 10 de ani de funcţionare la Iaşi a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

„Astăzi marcăm un nou episod din istoria pompierilor ieşeni, prin acordarea Drapelului de luptă acestei unităţi de elită a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Primirea acestui însemn de suflet este recunoaşterea profesionalismului şi spiritului de sacrificiu caracteristic pompierilor ieşeni care şi-au făcut datoria în cei 180 de ani de la înfiinţarea acestei unităţi, prima de acest fel din România”, se arată îisu defilare rn mesajul ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, transmis celor prezenţi de către dr. Raed Arafat.

Drapelul de luptă a fost sfinţit în cursul unei slujbe oficiate de către ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. La ceremonie au participat oficialităţi locale, precum şi numeroşi ieşeni care au asistat cu emoţie la întregul ceremonial, marcând prin aplauze defilarea efectivelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mihail Grigore Sturdza şi echipajelor SMURD.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*