Investițiile în infrastructura sportivă, în atenția municipalității

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/11/2018

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul Mihai Chirica a verificat mai multe investiții în facilitățile de sport din municipiu.

Astfel, vineri, 9 noiembrie, primarul a inspectat stadiul lucrărilor de amenajare a sălii de sport care aparține Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”. Investiţia se ridică la suma de 400.000 de lei şi priveşte conservarea şi continuarea lucrărilor începute acum mai bine de 10 ani la sala de sport din corpul B al şcolii. Au fost realizate intervenții precum: izolare clădire, montare tâmplărie, tencuire pereţi, finisaje interioare. Pentru recepţia finală a construcţiei şi darea acesteia în folosinţă, mai sunt de efectuat: amenajarea vestiarelor, a grupurilor sanitare, acoperirea suprafeţei cu covor PVC.

Ulterior, sâmbătă, 10 noiembrie, edilul a participat la inaugurarea suprafeței de joc a Liceului cu Program Sportiv Iași, evenimentul fiind marcat cu organizarea unui meci de handbal feminin.

„Scopul nostru a fost să creăm condițiile optime pentru ca tinerii sportivi să-și construiască performanța. Sugestia acestei investiții a venit din partea conducerii unității de învățământ, alături de antrenori. Ne bucură faptul că lucrările au fost încheiate într-un termen rezonabil, astfel că pe această suprafață de joc vor putea fi practicate sporturile pe care le-au ales tinerii pentru a face performanță. Cu ajutorul părinților și a împlicării venite din partea elevilor, de la Iași va pleca o nouă abordare a sportului de calitate. Dincolo de acest obiectiv, încurajăm generațiile actuale să-și mențină și chiar să-și îmbunătățească starea de sănătate, fiind la dispoziție o infrastructură adecvată”, a punctat primarul Mihai Chirica.

Tot sâmbătă, 10 noiembrie, edilul a vizitat împreună cu președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, amplasamentul Bazei Sportive „Tineretul” din Tătărași, acolo unde se va construi un teren de sport cu gazon sintetic. Pentru implementarea acestei investiții pe 16 noiembrie 2017 a fost semnat un acord de parteneriat între Primăria Municipiului Iași și FRF. Conform documentului , FRF are obligația achiziționării și montării terenului sintetic, iar Primăria Municipiului Iași trebuie să pregătească suprafața pentru montarea terenului sintetic (nivelare, betonare / cimentare), împrejmuirea terenului, construirea anexelor (vestiare, toalete, gradene, bănci, iluminat etc.), să împrejmuiască terenul și să asigure buna funcționare a acestuia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*