Investiţii la Cimitirul Buna Vestire

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/08/2013

Realizarea unor alei pietonale şi a unei toalete în Cimitirul Buna Vestire au fost pe lista proiectelor de hotărâre din şedinţa Consiliului Local de miercuri. Aleşii locali au aprobat realizarea acestor investiţii la cimitirul situat în cartierul Nicolina.

cimitirAlei şi o toaletă

Proiectul pentru amenajarea de alei a fost întocmit în anul 2007,iar în 2009 a fost întocmit cel pentru construirea unui grup sanitar. Transformarea Direcţiei de Servicii Publice Municipale în societate comercială, precum şi lipsa fondurilor necesare au determinat întreruperea lucrărilor. Pentru continuarea acestora, a fost întocmită o nouă listă de lucrări şi au fost reactualizate devizele. Conform devizului general estimativ actualizat, întocmit de proiectant, valoarea lucrărilor este de 4,5 milioane lei.

Etapizată pe trei ani

Suma va fi investită în realizarea de alei cu lăţimea de 6,5 m în suprafaţă de 4.845 mp, alei cu lăţimea de 5 m în suprafaţă de 4.984 mp şi alei de 3,5 m în suprafaţă de 4.829 mp.

În aceeaşi investiţie va fi construit şi un grup sanitar cu suprafaţa de 42,92 mp. Grupul sanitar va avea trei cabine şi holuri de acces.

Termenul de execuţie a lucrărilor este estimat la 36 de luni.

Cimitirul, cu suprafaţa de 10,1 ha, face parte din domeniul public al Municipiului Iaşi

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*