Instituțiile responsabile pentru deszăpezirea orașului vor interveni în cartiere

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/01/2015

deszapezire_utilajeÎn ședința de astăzi, 6 ianuarie, a Comandamentului de Iarnă s-a decis ca toate unitățile și echipele de intervenție din subordinea municipalității responsabile cu deszăpezirea să intervină prioritar în cartierele orașului, inclusiv pe străzile secundare. Se au în vedere atât domeniul public dintre blocuri, respectiv trotuarele, parcările și parcurile publice, cât și operațiunile de transport a zăpezii în afara orașului, în zona C. A. Rosetti.

„Am dispus în cadrul Comandamentului de Iarnă să intervenim cu prioritate în cartierele orașului. Dacă pe arterele principale, pe bulevarde, străzile și intersecțiile aglomerate se poate circula în regim normal, este necesar ca activitatea de deszăpezire să se desfășoare în zilele următoare și pe străzile secundare, din cartierele Iașului. Se va interveni în parcările de reședință, în parcurile de joacă, pe trotuare, precum și în spațiile de petrecere a timpului liber. De asemenea, operațiunile de transport a zăpezii vor continua, urmând a fi extinse și în cartierele orașului. Vom avea permanență și pe cele 10 trasee principale din Iași, iar prioritare pentru noi sunt școlile, spitalele și alte instituții de interes public atât din zona centrală, cât și din cartiere. Facem apel la asociațiile de proprietari, la agenții economici, la persoanele fizice și juridice să colaboreze cu echipele municipalității pentru ca operațiunile de deszăpezire să se desfășoare rapid și eficient”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, președintele Comandamentului de Iarnă de la nivelul municipiului Iași.

Echipele municipalității vor interveni, punctual, în fiecare cartier al orașului, având un program bine stabilit. Operațiunile se vor desfășura atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Astfel, în cursul zilei de astăzi, 6 ianuarie, și în noaptea de 6 – 7 ianuarie, echipele municipalității vor fi în teren în Tătărași (zona Vasile Lupu și străzile secundare, rond Tătărași, strada către Aeroport), Păcurari (șos. Păcurari, str. Păcurari, bd. Păcurari și străzile secundare), zona Sărărie, zona Codrescu, str. Nicolae Bălcesu (și străzile secundare). În zonele menționate mai sus vor opera în teren echipe de la Citadin, Salubris și Servicii Publice, cu un total de 26 de utilaje (wole, încărcătoare frontale, autobasculante etc.), însoțite de echipe de muncitori care totalizează 140 de persoane.

Asociaţiile de proprietari, precum şi persoanele fizice şi juridice, în special cele care deţin autovehicule parcate pe domeniul public vor fi înştiinţate cu fluturaşi prin care vor fi rugaţi să elibereze carosabilul astfel încât echipele de deszăpezire să lucreze eficient.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*