Infrastructura stradală din Nicolina – CUG, modernizată cu bani europeni

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/05/2011

Curierul de Iaşi continuă şi în acest număr prezentarea detaliată a marilor proiecte de infrastructură pentru realizarea cărora Primăria Municipiului Iaşi a atras şi continuă să atragă fonduri europene.

Proiectul “Dezvoltare şi Reabilitare Arteră Funcţională Sud- Municipiul Iaşi” este un proiect al municipalităţii ieşene aflat în faza de evaluare în vederea finanţării, estimările fiind ca în cursul lunii iunie să fie semnat contractul de finanţare prin intermediul Planului Operaţional Regional – Axa prioritară 1 “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”. În acest sens, în urma vizitei la faţa locului, prin scrisoarea O.I. Nr.7063/O.I./19.05.2011, Primăria Municiiului iaşi a fost informată că proiectul a fost aprobat pentru finanţare.

Prin intermediul acestui proiect urmează a fi refăcută întreaga infrastructură stradala din cartierul Nicolina – CUG, fiind prevăzute lucrări de refacere a reţelei stradale, reabilitarea trotuarelor, crearea de piste pentru biciclişti şi amenajarea de spaţii verzi, îmbunătăţirea sistemului de marcaj rutier, reabilitarea pasajului subteran Nicolina, precum şi a liniei de tramvai.

Valoarea totala  a proiectului este de 87.680.044,65 lei, iar durata proiectului este prevăzută a fi de 35 de luni, din care durata de realizare a lucrărilor de construire şi interventie este de 30 luni.

Stadiul actual al proiectului

În acest moment sunt în lucru caietele de sarcini pentru achiziţia publică a lucrărilor de construire, a dirigenţiei de şantier, pentru serviciile de audit, asistenţă tehnică, informare şi publicitate şi managementul proiectului.


Pasarela Nicolina va fi reabilitată complet

Specificaţii tehnice:

Refacerea reţelei stradale (L=3503 ml;  S. carosabil=66.193,01 mp)

Str.Nicolina, Soseaua Nicolina.

Refacerea şi modernizarea tramei stradale, astfel:

– reabilitarea spatiilor pietonale aferente strazilor reabilitate (trotuare) S= 30.103,34 mp;L=9.619m

– crearea de piste de biciclisti aferente strazilor reabilitate (Str. Nicolina + Sos Nicolina), L. pista = 3.963 m

– imbunatatirea sistemului de marcaj rutier:  19,9 km de marcaje longitudinale amenajate; 234,68 mp de marcaje transversale amenajate; 41 bucati de indicatoare rutiere amenajate

Reabilitarea unui pasaj suprateran –  pasajul suprateran Nicolina (L= 1.384 m; S=15.562,32)

Reabilitarea liniei de tramvai de pe Str.Nicolina; Sos.Nicolina: L= 7.926 ml cale simpla (suprafata platforma tramvai 19.522,44 mp)

Total spatii verzi existente: 7.826,39 mp

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*