Inaugurarea patinoarului la Palas

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/11/2012

Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, în oraş va mai fi o sărbătoare importantă. În ansamblul multifuncţional Palas va fi inaugurat singurul patinoar din Iaşi. Totodată, în aceeaşi zi, va fi aprins şi iluminatul festiv: 260.000 de luminiţe.

Show pe gheaţă

Patinoarul, poziţionat în parcul ansamblului, se întinde pe o suprafaţă de 1.200 mp şi poate găzdui până la 300 de persoane. Sâmbătă el va fi deschis începând cu ora 10.

Pentru inaugurarea de pe 1 decembrie, ansa

Patinoarul are o suprafaţă de 1200 metri pătraţi şi poate găzdui 300 de patinatori

mblul Palas a pregătit un adevărat spectacol pe arena de gheaţă. Accesul pe patinoar va fi permis începând cu ora 10.00. Două ore mai târziu, DJ Ranno Vollman va încălzi atmosfera cu cele mai îndrăgite hituri, va provoca publicul la concursuri şi va acorda zeci de premii. De la ora 15.20, trupa Merci Band, formată din trei foşti concurenţi de la „Vocea României”, va susţine un inedit show muzical pe gheaţă. De la 16.30, membrii echipei de hochei Steaua Bucureşti vor intra în arenă pentru un spectacol demonstrativ. Seara va continua cu prezentarea de modă „Winter Trends” desfăşurată pe patine, urmată de un concert Beatbox.

Firmă cu ştaif

Patinoarul Palas a fost furnizat de ISS4U, companie germană cu peste 30 de ani experienţă în dezvoltarea şi amenajarea facilităţilor sportive şi de distracţie pe gheaţă. Compania a realizat patinoare moderne în ţări precum Rusia, China, Japonia, Marea Britanie şi Slovacia şi a amenajat peisaje glaciare, printre altele, şi pentru filmul „Harry Potter”. Patinoarul beneficiază de tehnologie performantă de răcire şi menţinere a gheţii, fiind funcţional până la o temperatură de maximum 12 grade Celsius.

Foc de artificii

Tot cu ocazia zilei de 1 Decembrie, la Palas vor fi aprinse aproximativ 260.000 de luminiţe de Crăciun, ledurile fiind folosite atât în interior, cât şi în exterior. Totodată, 63 de brazi vor fi împodobiţi, în total fiind folosite peste 12.800 de globuri şi ornamente decorative. În grădina Palas, mai exact în faţa fântânii arteziene de la baza scărilor care duc spre Palatul Culturii, va fi înălţat un brad de mari dimensiuni, în timp ce în mall vor fi amenajate două scenete biblice. Pe 1 decembrie, la ora 18.00, va avea loc aprinderea luminilor din brad, urmat de un flash mob al spiriduşilor, precum şi de un veritabil foc de artificii. La ora 19.00, corul de copii al Operei Naţionale Române împreună cu Mihai Popiştaşu Band vor susţine concertul de Crăciun, în cadrul atriumului Palas Mall.

Cartierul Moşului

Pe parcursul sărbătorilor de iarnă, cei mici îi vor putea face o vizită lui Moş Crăciun, amplasat în atriumul mall-ului. Aceştia se vor putea fotografia cu sania trasă de reni a Moşului (în mărime naturală), cu  piramida cu ursuleţi, înaltă de aproape 5 metri, cu bradul de Crăciun de 15 metri, dar şi cu cerbul din leduri localizat în grădina Palas. Decoraţiunile au fost comandate de la companii de prestigiu din Germania, Austria şi Belgia.

………………

Program şi tarife

Programul patinoarului va fi de luni până vineri de la 12.00 la 21.30, iar sâmbăta şi duminica, între orele 09.0023.30. În timpul săptămânii, între 12.00 – 15.30, preţul biletelor va fi de 7 lei/copil şi 12 lei/adult, iar între 16.00 21.30 tarifele vor fi de 10 lei/copil şi 15 lei/adult, pentru o oră şi jumătate. Sâmbăta şi duminica, se vor menţine tarifele de 10 lei/copil, respectiv 15 lei/adult. Zilele de weekend, între orele 09.0011.50, sunt dedicate exclusiv celor mici care, pe baza unei programări şi a unui abonament, pot învăţa tainele patinajului de la un instructor. Pentru cei care nu dispun de patine, complexul urbanistic Palas pune la dispoziţia publicului circa 600 de perechi, preţul de închiriere fiind de 10 lei.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Am fost si e super tare:)
*