În prag de sărbători, Primăria acordă 23.000 de ajutoare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/12/2012

Aproximativ 21.000 de pensionari şi 1.000 de copii cu dizabilităţi vor primi tichete sociale. Pentru fiecare persoană, valoarea tichetelor este de 50 de lei. Ajutoarele sunt acordate de Primăria Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC). Beneficiari sunt bătrânii cu pensie de până la 700 lei şi copiii cu dizabilităţi încadraţi într-o formă de handicap mediu, accentuat sau grav.

Acte necesare

Pentru a intra în posesia tichetelor, persoanele vizate trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Iaşi şi să se prezinte având la ei cuponul de pensie, buletinul sau cartea de identitate, atât în original, cât şi în copie. În cazul copiilor cu dizabilităţi sunt necesare certificatul de încadrare în grad de handicap şi buletinul sau cartea de identitate al reprezentantului legal, în original şi copie.

Este vorba de aproximativ 21.000 pensionari şi de 1.000 de copii cu dizabilităţi, care vor beneficia de aceste ajutoare. Din 3 decembrie am început distribuirea acestor tichete”, a declarat Luminiţa Munteanu, directorul executiv DAC. Acestea pot fi ridicate de la Centrele de cartier, de la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară din şos. Naţională nr. 43, de la Cantina de ajutor social Sf. Andrei nr. 70 sau de la Căminul de Pensionari „Sf. Cuv. Parascheva”. Cu respectivele tichete, beneficiarii îşi pot procura produse alimentare şi nealimentare de la sutele de magazine partenere răspândite în tot oraşul. Beneficiarii pot afla lista magazinelor în momentul în care îşi ridică tichetele.

Alte 1.200 de ajutoare

Tot în luna decembrie, vor mai fi acordate ajutoare constând în produse alimentare în valoare de 100 de lei, copiilor cu vârsta de până la 14 ani, care provin din familii aflate în situaţie de risc. În această categorie se încadrează familiile existente în monitorizarea Direcţiei de Asistenţă Comunitară, cu un venit net lunar de 700 de lei pe membru de familie. „Pe întreg parcursul anului 2012, Primăria, prin serviciile de specialitate din cadrul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi, a continuat monitorizarea situaţiilor de dificultate în care se află familiile şi persoanele singure incluse în sistemul local de asistenţă socială. Urmare a evaluărilor socio-materiale realizate periodic s-a constatat că la nivelul municipiului Iaşi, numărul persoanelor care solicită sprijin pentru depăşirea unor situaţii critice a crescut îngrijorător. Am depistat un număr de aproximativ 1.200 de copii din familii în situaţie de risc”, a afirmat Luminiţa Munteanu, directorul executiv DAC. Pentru a intra în posesia ajutoarelor în natură, beneficiarii trebuie să depună o cerere până la data de 7 decembrie 2012, la sediul DAC, urmând ca ridicarea pachetelor să aibă loc începând cu data de 10 decembrie 2012, pe baza actului de identitate al susţinătorului legal. Mai multe detalii pot fi obţinute de pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Comunitară, www.dac-iasi.ro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*