În cinci săptămâni, Poliţia Locală a dat amenzi de peste 360.000 lei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/09/2013

În perioada 6 – 8 septembrie 2013, poliţiştii locali au continuat acţiunile preventive în cartierele din Iaşi în vederea asigurării unui climat de siguranţă publică şi respectarea normelor de convieţuire socială. Totodată, conducerea Poliţiei Locale a făcut public şi un centralizator al acţiunilor întreprinse pe tot parcursul lunii august.

Astfel, între 6 şi 8 septembrie, agenţii au avut în atenţie locurile unde au fost indicii şi sesizări cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice, consum de alcool şi nerespectarea normelor de curăţenie. Poliţiştii locali au procedat la legitimarea a peste 600 de persoane şi au aplicat 213 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 27.825 lei.

 

2.210 de sancţiuni

politia locala 1

Agenţii locali acţionează continuu pentru respectarea normelor de curăţenie

Pentru toată luna august, poliţiştii locali au aplicat 2.210 de sancţiuni  contravenţionale cu o valoare de peste 342.000 lei.
Dintre acestea:
–535 de amenzi au fost aplicate ca urmare a nerespectării legii privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
–755 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea normelor de curăţenie, comerţ stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj.

– 611 de coducători auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier au fost sancţionaţi contravenţional

– 74 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 1.500 lei, conform legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*