Ieşenii şi-ar fi dorit parcare sub parcul de la Teatrul Naţional

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/03/2012

Majoritatea cititorilor care au răspuns la sondajul de opinie realizat de ediţia online a Curierului de Iaşi s-au declarat de acord cu oportunitatea construirii unei parcări auto prin fonduri europene sub parcul de la Teatrul Naţional.

Astfel, 61% dintre responenţi au răspuns “Da” la întrebarea „Credeţi că este oportună construirea unei parcări prin fonduri europene sub parcul de la Teatrul Naţional?”, în timp ce 37% şi-au exprimat dezacordul, iar 2% erau nehotărâţi.

Rezultatul votului denotă faptul că cei care au răspuns întrebării au avut o opinie clar formată vis-a-vis de acest subiect.

Din păcate, în şedinţa extraordinară de Consiliu Local din 13 februarie, proiectul de hotărâre privind modernizarea şi reabilitarea parcului public al “Teatrului Naţional Vasile Alecsandri” a fost respins, consilierii Partidului Democrat-Liberal nefiind de acord cu propunerea municipalităţii şi votând împotrivă, Iaşul pierzând astfel oportunitatea de a atrage 10 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, pentru finanţarea acestui obiectiv de investiţii.

Mai mult, proiectul primise aviz favorabil inclusiv din partea Ministerului Culturii, care solicita ca o parte din locurile de parcare rezultate să fie puse la dispoziţia angajaţilor Teatrului Naţional din Iaşi.

Redacţia Curierul de Iaşi vă invită să vă exprimaţi punctul de vedere la rubrica „Sondaj de opinie” din ediţia online, la adresa www.curierul-iasi.ro.

Întrebarea din această lună este „Participaţi sau aţi participat la Târgul Internaţional de Carte LIBREX 2012?”

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*