Ieșenii, în drum spre Chișinău pentru „Marea Adunare Centenară”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/03/2018

În contextul împlinirii a 100 de ani la Unirea Basarabiei cu România, ieșenii sunt invitați în capitala Republicii Moldova pentru a participa la „Marea Adunare Centenară” din Piața Marii Adunări Naționale, în data de 25 martie. Evenimentul este organizat de „Alianța pentru Centenar”, fiind așteptați să participe inclusiv primarii și consilierii din cele peste 100 de localități și orașe care au votat declarații de Reunire cu România.

„Alianța pentru Centenar organizează o excursie în Republica Moldova, unde cei prezenți vor putea fi alături de cei care scriu istoria României. Astfel, duminică – 25 martie, deplasarea se va face cu o cursă specială de autocar cu plecare dimineața de la ora 05:00 din fața Palatului Culturii din Iași, urmând a ajunge la Chișinău în jurul orei 09:00.” arată organizatorii.

Alături de Iași, transportul persoanelor interesate se va face organizat și în celelalte orașe din țară: București, Timișoara, Cluj, Constanța și Galați.

Într-o conferință de presă organizată recent, reprezentanții Alianței pentru Centenar au menționat că la evenimentul de duminică sunt  așteptate să participe aproximativ 100.000 de persoane.

„E important să ne facem văzuți, auziți și înțeleși! Pregătim o Declarație a Marii Adunări Centenare, care va fi citită pe 25 martie în fața a sute de mii de oameni. ” a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

„Îi îndemn pe toți primarii să se mobilizeze și să cheme locuitorii să vină la cea mai mare manifestație unionistă! Toți cei care simt românește au obligația morală să dea dovadă că suntem uniți și puternici”, a adăugat Petru Frunze, primarul satului Puhoi- raionul Ialoveni.

Pentru înscrieri la eveniment sau alte detalii, cei care doresc să participe sunt rugați să contacteze organizatorii din partea Platformei Unioniste Acțiunea 2012: Cornel David( 0742 868 802) și Artur Bețcu( 0744 112 555).

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*