Ieșeanca Dya ar putea ajunge în finala Eurovision Song Contest 2019

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/02/2019

Duminică, 17 februarie, va avea loc Marea Finală a Eurovision România 2019. Printre artiștii care ar putea reprezenta România în finala Eurovision Song Contest de la Tel Aviv se numără și o ieșeancă. Este vorba despre Dya (Ioana Diana Prepeliță) care, alături de Lucian Colareza, interpretează melodia „Without You (Sin ti)”. Piesa va putea fi ascultată, dar și votată de către telespectatori, spectacolul urmând a fi transmis în exclusivitate de TVR.

Biografie

Dya s-a născut pe 9 mai 1994, la Iași. Este absolventă a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, secția canto muzică ușoară – jazz. Ulterior, a finalizat și cursurile de jurnalism ale unei universități din București și un master în comunicare mediatică și publicitate.

Carieră muzicală

La sfârșitul anului 2005, cântăreața de muzică pop, r&b și soul devenea membră a grupului New Star Music. Împreună cu membrii acesteia a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision Junior 2006, piesa „Povestea mea” / „My story” ocupând locul șase. Ulterior, în ultima parte a anului 2008, Dya a obținut un contract de management oferit de Cat Music, preferând să urmeze o carieră pe plan independent. În paralel a fost coprezentator la mai multe emisiuni pentru copii și turnee muzicale, a jucat în piese de teatru, a lansat mai multe videoclipuri și a prezentat Callatis Junior – Mangalia 2009. În 2009 și 2010 a fost invitată în recital la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur Junior”, iar pe 1 mai 2010 a susținut un recital pentru românii din New York (Statele  Unite ale Americii). În iunie 2016, în colaborare cu Akustik, a lansat piesa „Gone”, care a devenit un hit în mai multe țări din Europa. De-a lungul anilor a obținut numeroase premii, inclusiv la concursuri din alte țări.

Pasiuni

Pasiunile ei sunt muzica, cititul, relaxarea în aer liber și cinefilia. „Muzica este medicamentul sufletului. Spun asta pentru că mă însoțește oriunde, este mereu prezentă, iar atunci când sunt supărată încep să cânt și toate lucrurile revin la normal, iar eu sunt fericită”, mărturisește cântăreața.

Beyonce, Christina Aguilera, Fergie, Rihanna și Michael Buble sunt doar câțiva dintre artiștii ei preferați.

Comments

comments

Categoria: Special,Timp liber

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*