Iaşul susţine naţionala de minifotbal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/09/2012

Echipa naţională de mini fotbal se pregăteşte la Iaşi pentru Campionatul European ce va avea loc la Chişinău la sfârşitul acestei săptămâni

După ce săptămâna trecută, la Iaşi au avut loc meciurile Super Cupei României la minifotbal, în aceste zile, oraşul găzduieşte echipa naţională de minifotbal, care se pregăteşte pentru participarea la Campionatul European de minifotbal ce va avea loc la Chişinău. Echipa naţională a României, oficiali şi staff-ul tehnic a vizitat miercuri Primăria Municipiului Iaşi, cea care susţine financiar cantonamentul. „Vreau să mulţumesc primarului Gheorghe Nichita pentru primirea foarte bună şi pentru condiţiile de pregătire oferite. Iaşul dovedeşte încă o dată că este un oraş european al sportului”, a spus Paul Costaş, vicepreşedintele Federaţiei Române de Minifotbal. „Este o bucurie să susţinem echipa care ne reprezintă ţara. Această disciplină s-a ridicat din sportul de masă, din fotbalul amator, reprezentat foarte bine şi la Iaşi. Nu întâmplător avem trei ieşeni în acest lot şi voi susţine în continuare sportul de masă care creează condiţiile şi baza de selecţie pentru sportul de mare performanţă”, a spus la rândul său primarul Gheorghe Nichita.

Campionatul European de Minifotbal este la cea de-a treia ediţie, echipa României fiind una din favorite. De altfel, naţionala de minifotbal a câştigat titlu de campioană la cele două ediţii organizate până acum. La campionatul de la Chişinău participă 16 echipe, cu loturi puternice remarcându-se Anglia, Italia sau Cehia. În faza grupelor, România va întâlni echipele din Cipru, Israel şi Croaţia. Meciurile vor avea loc pe un teren dedicat acestei competiţii, special amenajat în centrul Chişinăului, în faţa Operei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*