Iaşul se pregăteşte de sărbătoarea Învierii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/04/2011

Primăria municipiului Iaşi intensifică activităţile de pregătire a oraşului pentru sărbătorile pascale. „Le-am cerut directorilor să se dedice 24 de ore din 24 campaniei de primăvară. Sărbătorim Învierea Domnului, ieşenii vor avea câteva zile libere, iar vremea este frumoasă. Vreau ca toţi ieşenii să se bucure de această scurtă vacanţă şi noi suntem obligaţi să le oferim cele mai bune condiţii”, a declarat ieri primarul Gheorghe Nichita, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Roznovanu. Peste 1300 de oameni sunt mobilizaţi pentru a pregăti Iaşul să întâmpine Sărbătoarea Învierii. Inclusiv sâmbătă, 23 aprilie se va lucra pentru plombarea străzilor, amenajarea spaţiilor verzi şi a zonelor de agrement. Poliţia Locală, împreună cu agenţii poliţiei naţionale vor avea ca prioritate vecinătăţile bisericilor şi mănăstirilor pentru a asigura ordinea publică.

Siguranţă şi curăţenie de Paşti

Până vineri, Citadin va trimite la stradă câte zece echipe pentru plombări, câte două pentru marcaje rutiere şi alte două pentru intervenţii la utilităţi, peste 500 de oameni urmând a lucra zi lumină şi, pe cât posibil, şi noaptea. Conform planului, se doreşte ca, până de Paşti, să fie finalizate lucrările de plombare şi intervenţii, respectiv marcajele rutiere din zona bisericilor. Dispoziţia de intensificare a lucrărilor este valabilă şi pentru cei de la Servicii Publice şi Salubris. Astfel, 300 de oameni de la Servicii Publice se află deja lucru în parcurile şi cimitirele din Iaşi, iar circa 450 de oameni de la Salubris continuă activitatea de salubrizare şi curăţenie din cartiere. În cimitirul „Sf. Treime” (Păcurari) şi „Buna Vestire” (CUG) lucrările de curăţenie sunt aproape de final, iar în perioada următoare va fi turnată piatră spartă pe aleile principale. În cimitirele „Petru şi Pavel” (Moara de Vânt) şi „Eternitatea” (Tătăraşi) lucrările de toaletare au fost finalizate. Tot în vederea înfrumuseţării oraşului, au fost date către asociaţiile de proprietari 37.700 bucăţi gard viu şi 1665 puieţi arbori. În ceea ce priveşte ordinea publică, tot efectivul operativ de la Poliţia Locală se va afla la stradă. Siguranţa cetăţenilor va fi asigurată de 160 de poliţişti locali, precum şi 10 autoturisme care vor patrula permanent.

Pentru perioada Sărbătorilor de Paşte, toate societăţile şi regiile subordonate municipalităţii vor avea echipe de permanenţă care vor asigura intervenţiile la eventualele avariii apărute în această perioadă.

Primăria municipiului Iaşi va menţine legătura cu ieşenii prin Telefonul Cetăţeanului –  0232 984 şi Tel Verde 0800 801 008 în intervalul orar 08.30-18.30.

Zonele de agrement, pregătite pentru ieşirile la iarbă verde

Zilele Sărbătorilor de Paşti sunt un prilej pentru ieşeni de a ieşi la iarbă verde. De aceea, una din priorităţile municipalităţii este pregătirea zonelor de agrement din jurul Iaşului. Echipele Servicii Publice Municipale SA precum şi ale Salubris vor igieniza zonele predilecte pentru ieşirile la iarbă verde, precum Ciric, Bucium, C.A. Rosetti. „În fiecare zonă de agrement vor fi instalate grătare şi bănci şi, de asemenea, pentru păstrarea zonelor vor fi montate şi tomberoane şi coşuri pentru colectarea deşeurilor. Vrem ca ieşenii să se poată bucura aşa cum se cuvine de vremea frumoasă”, a mai spus primarul Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*