Iasul pregăteşte noi proiecte pentru a primi finanţare de la Guvernul Elveţiei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/11/2010

Municipalitatea ieşeană a anunţat finalizarea cu succes a 2 proiecte derulate de Primăria Municipiului Iaşi cu finanţare elveţiană.

Primarul Gheorghe Nichita a precizat in cadrul unei conferinţe de presă că Primăria Municipiului Iaşi se pregăteşte să depună o altă serie de proiecte pentru a primi fonduri noi de la Guvernul Elveţian, care va acorda 52 de milioane de euro pentru investiţii în 4 oraşe din ţară, în domeniul energiei.

“Va fi o competiţie pe proiecte, sunt mai multe oraşe din ţară care vor aplica pentru această finanţare, dintre acestea vor fi selectate 4 oraşe care au între 50.000 şi 300.000 de locuitori. Banii vor veni prin intermediul Ministerului de Finanţe” – a declarat edilul-şef al Iaşului.

Cele 2 proiecte ajunse la final la Iaşi au vizat modernizarea punctelor termice de la CET Iaşi printr-un grant de investiţii acordat de Guvernul Elveţiei, în valoare totală de 7 milioane de euro, precum şi de o donaţie făcută de elveţieni către Regia Autonomă de Transport Public din Iaşi, constând în 13 tramvaie second-hand.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*