Iaşul intră în “Bătălia pentru oraşul Reciclării”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/10/2012

Municipiul Iaşi participă alături de alte 20 de oraşe din ţară la  competiţia ce vizează colectarea selectivă a deşeurilor.

Sub titulatura „Bătălia pentru oraşul Reciclării”, Eco-Rom Ambalaje a lansat o întrecere între oraşe pentru a stimula colectarea selectivă în rândul populaţiei. Localitatea victorioasă va primi titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă de picnic complet amenajată, cu un design modern şi un impact cât mai mic asupra naturii. Premiul constând în Zona de Picnic este în valoare de aproximativ 15.000 de euro. „Am lansat această competiţie sub forma unei bătălii imaginare între primării pentru a stimula interesul faţă de colectarea selectivă. În acest sens, rolul primăriilor este foarte important în educarea comunităţi, astfel încât gestul simplu de a colecta selectiv deşeurile de plastic, sticlă, metal şi hârtie să devină un obicei. Fie ca cei mai responsabili şi perseverenţi să învingă!” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Competiţia se desfăşoară timp de 6 luni (septembrie 2012 – februarie 2013), timp în care vor fi măsurate cantităţile de deşeuri colectate în containerele speciale pentru hârtie, plastic sau metal-sticlă. De asemenea, organizatorii vor avea în vedere şi calitatea serviciului de colectare selectivă. În acest sens, va fi punctat aspectul containerelor speciale, curăţenia punctului gospodăresc şi dacă populaţia foloseşte corect recipientele pentru fiecare deşeu reciclabil.

Iaşul a intrat în competiţie cu Braşov, Cluj Napoca, Sectorul 1 şi Sectorul 6 Bucureşti, Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Craiova, Deva, Focşani, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea şi Zalău.

Mai multe detalii pe colecteazaselectiv.ro

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*