Iaşul are prioritate! Legătură directă între două mari zone ale Iaşului: Alexandru – Dacia şi Canta – Păcurari

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/03/2012

Graţie fondurilor europene, Primăria Municipiului Iaşi va rezolva o problemă mai veche, aceea a interconectării a două mari cartiere ale Iaşului, Alexandru – Dacia şi Canta – Păcurari, prin realizarea unui pasaj suprateran de transport peste calea ferată în zona străzii Octav Băncilă.

Execuţia lucrărilor la proiectul „Axa de dezvoltare Nord – Sud Pasaj Octav Băncilă” a adus la Iaşi, încă de anul trecut, cel de-al treilea mare şantier din suita de lucrări finanţate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, după Axa Est-Vest şi Axa Culturală. Totodată, vor fi reabilitate şi modernizate şi o serie de străzi şi trotuare aferente zonei pasajului: Str. Columnei, Str. Toma Cozma, Str. Muşatini, Str. Plăieşilor, Str. Petru Poni, Str. Sarmisegetuza, Str. Strămoşilor, Str. Tabacului şi Str. Vitejilor.

Investiţie de peste 20 milioane euro

Primarul Gheorghe Nichita a semnat în luna septembrie 2011 contractul de execuţie a lucrărilor cu asocierea de 4 firme care a câştigat licitaţia. Este vorba de firmele de construcţii Conest, Eky Sam, Vega 93 şi Corefero, care au participat şi câştigat licitaţia organizată în luna mai 2011 şi la care s-au înscris în total 9 firme sau asociaţii de firme. Implementarea proiectului a fost calculată cu mare atenţie de municipalitatea ieşeană, avându-se în vedere gestionarea integrată împreună cu celelalte mari proiecte de infrastructură care au început sau urmează să fie derulate în Iaşi.

Prevăzător, primarul Gheorghe Nichita le-a solicitat încă de la început constructorilor stabilirea unor coordonate pentru graficul lucrărilor astfel încât acestea să se finalizeze în termenul cel mai scurt, pe tronsoane, pentru a îndepărta timpii morţi. „Am asigurat şi vom asigura pe toată durata proiectelor toate condiţiile pentru ca firmele de construcţii să poată lucra fără întreruperi. Ne dorim ca implementarea să fie făcută cât mai repede şi urmăresc cu mare atenţie ritmul în care se mişcă firmele de construcţii. Am mai spus-o şi în cazul şi în cazul celorlalte proiecte de anvergură: dacă situaţia o va impune, voi acţiona foarte ferm. Este o perioadă dificilă care solicită mult răbdarea cetăţenilor şi, de aceea, constructorii trebuie să lucreze susţinut, pentru că nu putem sta cu şantierele în oraş până la calendele greceşti”, a avertizat primarul Gheorghe Nichita.

Proiectul „Axa de dezvoltare Nord – Sud Pasaj Octav Băncilă” are o valoare totală de aproximativ 88 milioane lei. Potrivit contractului, lucrările trebuie să fie finalizate până pe 16 septembrie 2013.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Ionut..

    Unde putem vedea ce se construieste in locul fabricii nicolina s.a??Poriectu ceva este scos??Am caut pe internet da nu am gasit nimic:)stept raspuns….Sau inca nu sau hotarat ce vor construi?
*