Iașul are cu ce se mândri în Diaspora!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/12/2018

Corala Sfinții Arhangheli a Catedralei Mitropolitane Ortodoxe Română din Paris, condusă de către maestrul ieșean Ionuț Furtună, a câștigat marele premiu al Festivalului Concurs al corurilor ortodoxe din diaspora românească, desfășurat în zilele de 8 și 9 Decembrie la Viena, Austria.

Ajuns la cea de a III-a ediție, festivalul s-a bucurat de participarea corurilor din Franța, Italia, Germania și Austria ce au încântat audiența prin colinde românești.

„A fost impresionant când vedeam românii care cântau atât de bine în limba noastră maternă. Am admirat corurile care nu aveau partituri în faţă, nici un text şi cântau nu din carte, nu de pe foaie, ci din minte şi din inimă. A fost impresionant să auzi interpretarea acestor coruri”, a declarat, pentru TRINITAS TV, pr. paroh Nicolae Dură de la Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Viena.

„Felicitări lui Ionuț Furtună pentru această minunată idee de a uni prin cântec Diaspora Românească. M-am bucurat să aflu că, iată, Iașul susține și pe această cale cultura românească din diaspora. Felicitări Primăriei Iași şi domnului Andrei Apreotesei”, a declarat Laura Hant, preşedintele Asociației Mihai Eminescu din Viena.

Acesta este un alt succes răsunător al dirijorului Ionuţ Furtună plecat de 8 ani în Oraşul Luminilor, după ce anul trecut a câștigat, în prezența patriarhilor României și Rusiei, medalia de aur a Festivalului Concurs “Lăudați pe Domnul”. În discursul său de final, acesta a ținut să amintească bunele relații dintre Viena, Paris și Iași precum și frumusețea orașului din care provine. Municipiul Iași a fost alături de acest eveniment prin managerul Ateneului din Iași, Andrei Apreotesei, care a oferit premii ce au constat în albume și trofee cu imagini reprezentative din Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*