Iaşul a găzduit Jocurile Naţionale Special Olympics

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/06/2012

Fundația Special Olympics din România a organizat, în perioada 1-4 iunie, cel mai mare eveniment sportiv din 2012 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Naționale Special Olympics România. La eveniment au participat peste 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la diverse asociații, organizații și școli speciale din 26 de județe şi din municipiul București, un total de 40 de delegații din toată țara . Aceștia au concurat la competiții sportive de atletism, bocce și înot.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, oraș european al sportului în anul 2012.

Ceremonia de deschidere a  Fazei Finale a Jocurilor Nationale Special Olympics s-a desfășurat sâmbătă, 2 iunie 2012, de la ora 19.00, la Stadionul Municipal Emil Alexandrescu din Iași. În cadrul acestei ceremonii, invitații au oferit un program artistic unic, acompaniat de Muzica Militară a Garnizoanei Iaşi.

Aprinderea Flăcării Speranței, Cercul prieteniei, Jurământul Special Olympics, spectacolul bucuriei de a participa și al dorinței de a câștiga sunt doar câteva dintre momentele evenimentului sportiv Special Olympics.

Flacăra Speranţei a fost purtată în data de 2 iunie 2012 pe traseul Palatul Culturii – Stadionul Municipal Emil Alexandrescu, începând cu ora 18.30 de către sportvi de perfomanţă, reprezentanți ai Poliției Comunitare din Iași și sportivi Special Olympics participanți la Jocuri.

„Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități intelectuale în atenția comunității; le-a încurajat, arătându-le respect pentru curajul lor. Numai împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria!”, a declarat Cristian Ţopescu, membru în Comitetul Director SO România.

Comments

comments2 Comentarii

  1. Camelia Oprea

    Multumim organizatorilor si voluntarilor. Sportivii au fost valorizati la potentialul lor maxim, insotitorii au fost “rasfatati” in activitatile din cadrul Forumului famililor, si cu totii au avut parte de vreme buna special pentru a cunoaste frumusetile Iasului.
    Aveti un oras minunat, cu mult spatiu verde si incarcat de istorie totodata.
    Felicitari tuturor.
    Delegatia Asociatiei Integra ARAD

Trackbacks / Pings
*