Iaşul a fost desemnat Oraş European al Sportului în 2012

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/09/2011

Municipiul Iaşi este primul oraş din România care a fost desemnat ca „Oraş European al Sportului în anul 2012”.

Anunţul a fost făcut de către primarul Gheorghe Nichita într-o conferinţă de presă susţinută la stadionul “Emil Alexandrescu” din Copou, la care au mai participat preşedintele PSD Victor Ponta, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, preşedintele PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport Iaşi, Ciprian Paraschiv.

Gheorghe Nichita le-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în obţinerea acestei titulaturi, vorbind despre manifestările sportive de masă organizate şi finanţate de către Primăria Municipiului Iaşi, precum şi de sprijinul permanent acordat cluburilor sportive, sportivilor şi antrenorilor de către municipalitate.

“Prin obţinerea acestui onorant titlu, am dovedit ca Iaşul este şi o capitală a sportului, nu doar o capitală culturală. Acest titlu european este un prim pas către cel de Capitală Culturală Europeană, iar în evaluarea pentru 2020, distincţia de “Oraş european al sportului” va aduce puncte importante către Iaşi. Primăria susţine toate asociaţiile şi organizaţiile sportive cu activitate în Iaşi. Pe viitor, avem în proiect numeroase investiţii în obiective sportive destinate atât sportului de performanţă, cât şi celui de masă”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

“Dupa cum m-am angajat încă de la începutul mandatului, obiectivul meu ca europarlamentar este să promovez Iaşul în Europa, iar prin acest prim titlu european, orasul nostru a devenit mult mai vizibil” – a afirmat europarlamentarul Cătălin Ivan, unul dintre iniţiatorii şi susţinătorii proiectului.

Reamintim că în cursul lunii iulie o delegaţie condusă de Gianfranco Lupatelli, preşedintele ACES, Asociaţia Capitalelor Europene ale Sportului a vizitat Iaşul pentru a evalua capacitatea bazelor sportive şi potenţialul sportiv al municipiului.

“Faptul că Iaşul are un primar care practică sportul se vede şi în sprijinul şi importanţa pe care acesta o acordă competiţiilor sportive. Apreciem în mod special programul “Sport în cartiere” care a fost iniţiat de Primăria Municipiului Iaşi, precum şi activitatea Fundaţiei Sportului Ieşean care sprijină şi încurajează proiectele şi dezvoltarea activităţilor sportive de masă în acest oraş. Asociaţia Capitalelor Europene ale Sportului promovează sportul pentru sănătate, ca factor de educaţie, ca instrument de socializare şi integrare. Observăm că Iaşul a reuşit să integreze toate aceste principii şi acesta este un plus al acestui oraş” – spunea în luna iulie  Hugo Alonso, secretarul general al ACES – Asociaţia Capitalelor Europene ale Sportului.

Prima mare manifestare sportivă din calendarul sportiv al anului viitor este Campionatul Mondial de Şah Şcolar, la care sunt aşteptaţi peste 600 de participanţi din întreaga lume şi care va avea loc între 28 aprilie şi 6 mai 2012.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*