Iași Cultural Trophy, un raliu inedit

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/10/2015

sigla iasi culturalŞoferii amatori se vor întrece vineri şi sâmbătă într-o competiţie inedită. Iași Cultural Trophy propune o competiţie care respectă programul unui raliu profesionist, dar şi regulile de circulaţie normale, traseul de concurs fiind delimitat de cele mai importante obiective turistice din municipiu.

Prima ediţie
Iași Cultural Trophy este o competiție automobilistică pentru amatori, prima de acest gen organizată în România şi are ca scop promovarea obiectivelor culturale și turistice ale orașului, în contextul candidaturii municipiului Iași la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Totodată, prin această acțiune a clubului sportiv XS Motorsport Iași, organizator şi al competiției automobilistice “Raliul Iașului”, se dorește responsabilizarea participanților la traficul urban și obișnuirea acestora cu elementele tehnice ale unui raliu care implică porțiuni cronometrate și segmente de drum în care trebuie respectate cu strictețe toate regulile de circulație. Nerespectarea acestora duce la penalizări sau excluderea din competiție, după caz.

Concursul se va desfășura pe durata a două zile. Vineri, 2 octombrie, începând cu ora 18:30, va avea loc startul festiv, prin Poarta de Start special amenajată în faţa Primăriei Iași. Sâmbătă, 3 octombrie, începând cu ora 9:00, echipajele vor lua startul în competiție din fața Palatului Culturii. De la ora 13:00 concursul continuă în parcarea ERA Shopping Park, unde va avea loc proba superspecială. Ziua de sâmbătă se termină cu festivitatea de premiere, în cadrul Atrium ERA Shopping Park, la ora 19:00.

La competiție poate participa orice posesor al unui permis de conducere valabil, categoria B, cu autoturismul înmatriculat, cu toate avizele de circulație pe drumuri publice la zi. Autoturismul va fi același pe parcursul celor două zile de concurs şi va avea un echipaj format din pilot şi copilot.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*