Iași, cooperare digitală cu orașele din Uniunea Europeană

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/01/2020

Municipiul Iași a semnat Declarația privind o acțiune comună pentru încurajarea transformării digitale durabile în orașele și colectivitățile din Uniunea Europeană.
Declarația a fost lansată de Comisia Europeană, Comitetul Regiunilor, Președinția finlandeză a UE, EUROCITIES, Rețeaua Open and Agile Smart Cities (OASC) și Rețeaua europeană a laboratoarelor pentru modul de viață (ENoLL) cu scopul de a promova o modalitate europeană de transformare digitală și pentru a încuraja o dezvoltare durabilă a serviciilor digitale pentru orașe și comunități.
Este o declarație concretă și concentrată care urmărește prioritățile locale ale orașelor și comunităților din economia globală a datelor. Semnăturile inaugurale au fost date la 10 decembrie 2019, la Oulu, Finlanda, de către primarul orașului și ministrul eston al administrației publice.
Menționăm că Municipiul Iași a câștigat competiția Digital Cities Challenge și a semnat Declarația de cooperare privind transformarea digitală și creșterea orașelor inteligente. De asemenea, deține Președinția Rețelei Open and Agile Smart Cities (OASC) România.

Comments

comments

Categoria: economie,IT

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*