Iașul a primit premiul de excelență în „bătălia” pentru ”Orașul Reciclării”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/04/2013

Municipiul Iași a fost premiat la categoria „Linia Întâi” în cadrul “bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, fiind printre primele municipii înscrise în bătălia pentru titlul de “Orașul Reciclării”.

Proiectul inițiat de Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a fost adresat primăriilor de municipiu și s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013.

Pe parcursul competiției, în Iași au fost colectate separat 272,210 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care 238,930 kg de hârtie-carton, 32,160 kg de plastic, și 1,120 de kg de metal. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării autorităților locale și a partenerilor acestora – operatori de salubritate și organizații de profil.

La finalul celor șase luni de „bătălie”, Tulcea a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, obținând cel mai mare punctaj la evaluarea finală.

În competiția colectării deșeurilor de ambalaje fiecare oraș participant a fost performant la cel puțin unul dintre cele 3 criterii de evaluare: calitatea serviciului de colectare separată, cantităţile de deşeuri de ambalaje colectate, implicarea în proiect și comunicarea acestuia către populație.

Competiția „Orașul Reciclării” a fost inițiată de Eco-Rom Ambalaje și derulată în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013.  Obiectivul proiectului a fost acela de a implica şi mobiliza cele mai importante sisteme de colectare separată din portofoliul Eco-Rom Ambalaje, pentru ca serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să înceapă să crească.

În „bătălia” pentru titlul de “Oraşul Reciclării” s-au înscris 20 locaţii-cheie în care Eco-Rom Ambalaje susține dezvoltarea serviciilor de colectare separată: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focșani, Iași, Mediaș, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 și Sectorul 6 București.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*