Harta transportului în comun se va schimba din primăvară

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/02/2014

Înlocuirea tramvaielor cu autobuze şi recalificarea vatmanilor în meseria de şofer vor fi principalele efecte ale reluării lucrărilor de modernizare a căilor de rulare pe traseul Nicolae Iorga – Calea Chişinăului – Baza 3 – Metalurgie – Doi Băieţi.

Reconversie profesională
Reînceperea procesului de înlocuire a şinelor de tramvai pe traseul Iorga – Doi Băieţi este prognozată pentru lunile martie – aprilie, când se consideră că vremea va permite. Noua etapă în care va intra şantierul va duce la schimbări importante în circulaţia din zonă a mijloacelor de transport, jumătate din traseele tramvaielor urmând a fi înlocuite cu autobuze. În acest sens, RATP a iniţiat şcolarizarea auto a 40 de vatmani. Conform reprezentanţilor regiei, viitorii şoferi de autobuz au efectuat deja orele de pregătire teoretică şi de mecanică, vizita medicală şi examenul psihologic.

Schimbări de rute
Potrivit RATP, liniile 6 Dacia – Târgu Cucu şi 3 Billa – rond Dancu vor rămâne neschimbate. Traseele 7 Canta – Baza 3 şi 8 Copou – Baza 3 vor fi deservite în continuare cu tramvaie, însă acestea nu vor mai circula pe ruta obişnuită care va fi afectată de şantier, ci prin Tătăraşi Nord. Totodată se ia în calcul şi instituirea unei rute de tramvai Copou – Tătăraşi Nord.

Regia de transport caută soluţii pentru transbordarea pasagerilor în zonele Podul de Piatră şi Ţesătura. Din cauza dificultăţii acestor manevre, oficialii RATP ar înclina mai mult către soluţia înlocuirii totale a tramvaielor cu autobuze, pe liniile 1, 2, 5 şi 13.

Nicolae-Iorga-13

9,9 km şină vor fi înlocuiţi pe traseul Iorga – Ţesătura – Calea Chişinăului – Metalurgie – Doi Băieţi

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*