Harta Sărbătorilor Iaşului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/10/2012

Cel puţin până duminică, 14 octombrie, centrul Iaşului va fi punctul de atracţie pentru sute de mii de oameni, deopotrivă localnici şi turişti. Astfel, din Piaţa Eminescu şi până în Podul Roş vor exista zeci de atracţii. De exemplu, pe strada Lăpuşneanu este organizat un târg al meşterilor populari din Moldova. Pe strada Costache Negri, între blocuri, dar şi în spatele Halei Centrale sunt amplasate tonetele comercianţilor de haine de piele, blănuri şi căciuli.

Masa pelerinilor la cantină

Pe bulevardul Ştefan cel Mare, în apropierea esplanadei de la Cub, ieşenii şi turiştii găsesc obiecte de cult. Cei care vin să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi la moaştele Sfântului Teofil, cel nebun pentru Hristos, trebuie să ştie că rândul pelerinilor este prevăzut a se desfăşura pe străzile: Mitropoliei, Cloşca, Petru Movilă, Uzinei, Morilor. În zonă se află mai multe grupuri sanitare, există şi echipe de intervenţie, atât pentru păstrarea ordinii cât şi echipaje capabile să ofere prim ajutor. Tot în zonă se află şi Cantina de ajutor social acolo unde, pe 14 octombrie, va fi organizată masa pelerinilor, începând cu ora 13.30.

Festivalul Vinului, pe Splai Bahlui

La Teatrul Luceafărul puteţi urmări piese la Festivalul internaţional de teatru pentru copii şi tineret. Pe strada Palat (de la intersecţia cu Ştefan cel Mare şi până în Podul Roş) sunt amenajate sute de tarabe la care comercianţii veniţi la sărbători vând produse de artizanat. Tot pe strada Palat, dar şi pe Splai Bahlui sunt comercianţi cu produse alimentare, specifice sărbătorilor. Un alt punct de atracţie este Festivalul Vinului care anul acesta este organizat pe Splai Bahlui. Totodată, pe strada Sarmisegetuza funcţionează un parc de distracţii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*