Grigore Leșe susține cauza copiilor cu autism. Concert extraordinar la Palatul Culturii

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/12/2018

Asociaţia „Surâsul Albastru” pentru copiii cu autism invită ieșenii la un concert caritabil de Ziua Persoanelor cu Dizabilități, pe 3 decembrie, începând cu ora 18, la Palatul Culturii, Sala Henri Coandă.

Intitulat „Un secol de DOR”, concertul, susținut de Grigore Leșe, organizat în Anul Centenar, își propune strângerea fondurilor necesare susținerii copiilor aflați în grija asociației prin continuarea programelor de terapie recuperatorie foarte necesară pentru micuții care manifestă tulburări din spectrul autist (TSA).

Totodată, evenimentul are ca obiectiv şi promovarea înţelegerii problemelor cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile lor, dar este şi o ocazie pentru schimbarea atitudinii față de ei prin eliminarea barierelor în ceea ce privește integrarea lor în comunitatea ieşeană. Pentru a schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaționale. Dragii mei prieteni, vă mulțumesc  că îmi sunteți mereu aproape. Sprijinul vostru îmi dă puterea atât de necesară  ca să lupt pentru cauza copiilor cu autism, ființe minunate care au nevoie să se simtă acceptate. Aveți curaj și priviți-i cu compasiune, cu încrederea că și ei pot fi de folos comunității dacă noi, la rândul nostru, contribuim la terapia necesară valorizării lor. Le mulțumesc tuturor celor care au oferit ajutor – Primăriei, Complexului Muzeal Moldova, sponsorilor și partenerilor media care ne-au fost aproape”, a spus Cristina Nichita, coordonatorul asociației, ea însăși mama unui copil cu autism.

Concertul este organizat de către Primăria Iași, în parteneriat cu Asociaţia „Surâsul Albastru” și Complexul Muzeal Moldova și a fost înscris pe agenda evenimentelor dedicate Anului Centenar.

În deschiderea concertului, Ansamblul „Floralia” al Universității Naționale de Ară „George Enescu”, dirijat de conf. univ. dr. Irina-Zamfira Dănilă, va susține un recital. Seara se va încheia cu un recital de colinde, oferit de Corul Bărbătesc „Iosif Naniescu” al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloaie”, dirijat de lector preot Ionuț Gabriel Nastasă.

„Surâsul Albastru“ este o asociație nonguvernamentală, cu personalitate juridică română, înființată în 2012.

Asociația „Surâsul Albastru“ este însoțitorul copiilor care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist, în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care noi toți facem parte.

Misiunea organizației este aceea de a implementa cele mai moderne și eficiente modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare și formare a persoanelor cu autism, pentru valorificarea şi dezvoltarea maximă a potenţialului lor,  în vederea integrării acestora în comunitate și a unei vieţi independente. De asemenea, asociația iși propune soluționarea problemelor care țin de conștientizare, informarea corectă și schimbări legislative în susținerea drepturilor persoanelor cu autism.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*