Georgel Grumeza, noul şef al Poliţiei Locale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/04/2013

Primarul Gheorghe Nichita a decis înlocuirea conducerii Poliţiei Locale, în urma problemelor înregistrate în activitatea instituţiei în ultimele luni.

Comisarul şef Georgel Grumeza a condus până acum Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ

Directorul Alexandru Hordilă şi adjunctul acestuia, Aurel Harabulă au fost suspendaţi din funcţie şi nu vor mai face parte din echipa Poliţiei Locale. La conducerea instituţiei a fost numit comisarul şefGeorgel Grumeza din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Desemnarea acestuia a avut loc după consultările avute de primar cu şefii IPJ, chestorul Ioan Scripniciuc şi comisarul şef Mihai Pintilei. „Am cerut sprijinul conducerii IPJ pentru a aduce un profesionist la Poliţia Locală. Comisarul Georgel Grumeza este acum şeful Serviciului Ordine Publică de la poliţia naţională şi va conduce interimar, la început, pentru o perioadă de şase luni Poliţia Locală. De asemenea, am discutat cu şefii IPJ pentru a corela acţiunile de ordine publică, pentru a folosi cât mai eficient agenţii pe care îi avem”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Cauzele

Înlocuirea conducerii Poliţiei Locale a survenit după înregistarea mai multor probleme în activitatea instituţiei. Furturile a trei busturi de bronz din Parcul Copou, dar şi lipsa de acţiune a agenţilor în cazul unei femei cu probleme psihice care a spart geamurile de la intrarea Primăriei au impus constituirea unei comisii de analiză. „De când sunt primar am susţinut Poliţia Locală pentru a avea dotare şi personal, cu speranţa că vor deveni adevăraţi profesionişti. În primii ani am avut rezultate foarte bune şi s-au înregistrat reduceri ale nivelului de infracţionalitate. În ultimul timp, însă, lucrurile au început să se deterioreze. S-a intrat într-o activitate de rutină la Poliţia Locală, fără implicare, fără să găsească soluţii la problemele care sunt în stradă”, a explicat primarul Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*