Gala Centenarului Filmului Românesc

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/11/2019

În şedinţa ordinară programată vineri, 29 noiembrie, consilierii locali vor dezbate și un proiect de hotărâre privind organizarea evenimentului Gala Centenarului Filmului Românesc.

Lansat la începutul anului 2018, proiectul Centenarul Filmului Românesc a avut ca scop promovarea Centenarului Marii Uniri prin cinematografia românească din România şi Basarabia. În cadrul proiectului a avut loc difuzarea a 100 de filme în 100 de localităţi, cu 100 de personalităţi invitate. Astfel, într-o manieră emoţionantă, a fost marcată făurirea în urmă cu un secol a României Mari.

Având în vedere succesul acestei manifestări culturale, iniţiatorii proiectului propun organizarea pe data de 18 decembrie 2019 a Galei Centenarului Filmului Românesc la Ateneul Naţional din Iaşi. La acest eveniment vor fi invitaţi actorii, regizorii şi scenariştii care au susţinut această caravană, dar şi autorităţile locale care au sprijinit manifestarea pe parcursul acesteia. De asemenea, în cadrul bugetului de 45.000 de lei necesar organizării evenimentului, vor fi realizate o carte şi un documentar dedicat Centenarului Filmului Românesc.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*