[FOTO] Deschiderea oficială a anului şcolar

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/09/2013
Şcoala Gimnazială “Alexandru cel Bun” a fost gazda festivităţii oficiale care a marcat deschiderea anului şcolar 2013 – 2014.

Mesajul primarului Gheorghe Nichita

Spiritul tânăr al şcolii în vechile zidiri ale Iaşului

 

Iaşul reprezintă un oraş care şi-a demonstrat deja, de mult timp, dimensiunea educaţională, spiritul tânăr emanat de zecile de mii de elevi şi studenţi care învaţă în oraşul cu cea mai veche universitate din România. Chiar în acest an, Iaşul a fost gazda primei ediţii a Festivalului Internaţional al Educaţiei, eveniment de natură a pune în valoare creativitatea tinerilor, dimensiunea neconvenţională a vârstei lor, capacitatea de a trăi şi gândi în spirit european, receptivitatea la manifestările culturale ieşite din tipare.

Fără îndoială, întocmai ca marile capitale europene ale educaţiei, Iaşul este un oraş al tinerilor, oraşul care capătă viaţă odată cu începerea anului de învăţământ.

În acest context al prospeţimii pe care o aduc studenţii o aduc cetăţii Iaşului, municipalitatea speră ca demersurile sale de a obţine titlul de Capitală culturală a Europei în 2021 să fie încununate de succes. Pentru reuşita acestei încercări, avem nevoie de tineri care să-şi manifeste elocvent spiritul de lider, dorinţa de implicare în eforturile de concretizare ale acestui proiect de mare anvergură pentru oraşul nostru.

Comunitatea ieşeană are nevoie de tinerii săi studenţi, de deschiderea pe care o manifestă aceştia pentru educaţie, pentru cultură, are nevoie de experienţa pe care şi-o formează pe băncile universităţii, de interesul pe care-l exprimă pentru actul cultural, spiritual, ştiinţific.

Îi asigur pe toţi elevii şi studenţii că primăria Iaşului le este întotdeauna alături, sprijinindu-le interesul pentru educaţie prin importantele investiţii financiare şi umane în sistemul de învăţământ.

Le mulţumesc tuturor profesorilor, elevilor şi studenţilor, cei care construiesc zi de zi prestigiul intelectual al Iaşului şi le doresc un nou an de învăţământ cu reuşite depline.

 

Gheorghe Nichita

Primarul Municipiului Iaşi

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*