Firmele IT din Iași și-au dat întâlnire la Primărie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/01/2017

Asociația Patronală a Industriei de Software (ANIS) a organizat joi, 19 ianuarie, o întâlnire a companiilor high-tech din Iași. Evenimentul a avut loc în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași și a beneficiat de sprijinul Grupului Local de Lucru pentru Tehnologia Informației și de implicarea comunității locale.

Intalnire IT la Primarie_1

„Firmele din domeniul IT au reușit să transforme Iașul într-un punct de atracție. Acest lucru a înregistrat apogeul anul trecut, când la Iași a fost prezent chiar domnul președinte Klaus Iohannis, care a afirmat că orașul nostru este unul dintre cele mai importanți poli în acest domeniu. Aceste considerente ne fac responsabili față de destinul nostru în zona IT și ne onorează în același timp. Atât autoritățile locale, cât și mediul de afaceri și cel academic, pot fi un sprijin pentru domeniul IT. Municipalitatea ieșeană vrea să continue drumul început în anii trecuți, vrem să oferim sprijin. Vrem să aducem facilități din punct de vedere fiscal, astfel încât domeniul IT să rămână cât mai profitabil pentru cei care investesc, și ne dorim ca Iașul să rămână un oraș atractiv pentru toți cei care și-au pus speranța că acest oraș poate fi locul lor pentru afaceri. Personal, rămân deschis oricărei inițiative”, a declarat primarul Mihai Chirica, în debutul evenimentului.

Pe lângă reprezentanții companiilor IT, la întâlnire au participat reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, Consiliului Județean Iași, Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, Universității „Al. I. Cuza” Iași, firmelor de consultanță, organizațiilor neguvernamentale, clusterelor IT și mass-media.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*