Final de vară fierbinte: ieşenii au luat cu asalt ştrandul şi plaja Nicolina

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/09/2010

Ştrandul şi plaja Nicolina au avut încasări semnificative în acest sezon. Intrările ieşenilor la plaja Nicolina au adus în luna august încasări de 63.251 de lei. Vârful sezonului l-a constituit luna iulie, care a adus din exploatarea plajei suma de 85.312 lei. Ştrandul a fost şi el o destinaţie de relaxare foarte căutată de către ieşeni, cu încasări în luna august de 131.604 lei. Iar dacă sezonul estival s-a încheiat, amatorii de relaxări acvatice pot merge la Baia Comunală, redeschisă de luni, 29 august. Pentru trei ore de baie în bazin, biletul pentru adulţi costă 20 de lei, iar pentru copii 12 lei. Cei care doresc să facă 30 de minute de saună plătesc 15, în timp ce pachetul bazin plus saună costă 25 de lei. Abonamentele de zece şedinţe pentru bazin costă 119 lei pentru copii şi 188 de lei pentru adulţi.

De asemenea, un masaj de relaxare costă 20 lei, iar unul anticelulitic 16 lei. Se pot face şi abonamente, masajul de relaxare presupunând un cost de 188 lei, iar cel anticelulitic de 240 lei.

Baie cu blazon

Baia Comunală din Iaşi se află pe lista monumentelor istorice din România. În 1639, Vasile Lupu a dăruit Bisericii “Trei Ierarhi”, aflată în construcţie, “feredeul cel mare din Iaşi”. La acea vreme, Feredeul Turcesc reprezenta locul unde se îmbăiau doar boierii. “Instalaţiile” cuprindeau băi de aburi, săli de masaj şi bazinul cu apă rece. Baia turcească, a fost refăcută de mai multe ori în decursul ultimei sute de ani. Ultima renovare a fost întreprinsă de către Primăria Municipiului Iaşi, în 2007.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*