FIE Iaşi a devenit oficial Festival European

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/05/2015

Festivalul Internaţional al Educaţiei din Iaşi a intrat de anul acesta în categoria marilor festivaluri europene! Comisia Europeană a acordat FIE onoranta marcă ”EFFE”. Europe for Festivals, Festivals for Europe” (EFFE) este un proiect pilot lansat de CE şi iniţiat de Asociaţia Europeană a Festivalurilor (EFA), cu scopul de a aduce mai multă vizibilitate festivalurilor europene şi de a promova excelenţa şi inovaţia.

EFFE LabelDin acest moment, FIE va fi inclus în ghidul ”EFFE” (tipărit şi online), ceea ce înseamnă că Festivalul Educaţiei de la Iaşi va beneficia de promovare internaţională, de posibilitatea de a găsi noi parteneri, ca şi de şansa de a se implica în mod direct în comunitatea artistică europeană. Marca de calitate ”Festival European” reprezintă o formă de branding care încurajează publicul din întreaga lume să cunoască festivalurile şi să ia parte la ele.

Pe lângă marca ”EFFE”, Comisia Europeană acordă şi premiul ”Festivalul European EFFE”, care va merge anual la un anumit număr de festivaluri, dintre cele care creează trenduri în acest domeniu. Selecţia va fi făcută de un juriu internaţional de experţi, iar premiul EFFE” va fi acordat în cadrul unei Gale internaţionale ce va fi organizată în toamna acestui an.

Primăria Municipiului Iaşi şi Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană mulţumeşte tuturor partenerilor implicaţi în proiectul FIE şi le promite ieşenilor  că Educaţia de cea mai înaltă calitate va reprezenta şi de acum încolo cel mai important brand al oraşului nostru.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*