FIE Iaşi 2014 vă aşteaptă la Festivalul Filmului Evreiesc

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/06/2014

Iubitorii de film sunt chemați în următoarele seri în parcul Copou pentru a viziona mai multe proiecții despre civilizația și cultura evreiască. În perioada 23 – 26 iunie, în cadrul FIE Iași 2014, se va desfășura ”Festivalul Filmului Evreiesc”, organizat de Fundaţia Art Promo în parteneriat cu Comunitatea Evreilor din Iaşi, cu Primăria Municipiului Iaşi, dar și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ambasadei Statului Israel.

Accesul este liber
Proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi ”M. Ursachi” şi în Parcul Copou şi vor reuni o selecţie de filme de ficţiune şi documentare, premiate la cele mai importante festivaluri din lume. Filmele au fost produse în mai multe țări și vorbesc publicului despre viața evreului, de azi și de ieri. De asemenea, sunt omagiate personalități de marcă de origine evreiască ale culturii române și universale. Intrarea este liberă. ”Festivalul Filmului Evreiesc” face parte dintr-o Caravană a Filmului Evreiesc, care a trecut deja prin Brașov și Timișoara. Pentru programul complet al filmelor și alte detalii interesante puteți accesa site-urile www.bjff.ro și facebook.com/TheBJFF.

fie

Despre FIE Iași 2014
În perioada 20 – 29 iunie 2014, Primăria Municipiului Iași, alături de Fundația Iași – Capitală Culturală Europeană, organizează a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației. Evenimentul se adresează atât publicului din România, cât și celui din regiunile vecine (Republica Moldova și Ucraina), precum și publicului european. Detalii complete despre programul FIE Iași 2014 sunt publicate atât pe site-ul oficial www.fieiasi.eu, pe site-ul PERFORM – To Fringe or not to Fringe www.performiasi.ro, cât și pe pagina oficială de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/festivaliasi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*