Expoziţii de fotografie la Casa de Cultură “Mihai Ursachi”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/06/2019

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, Clubul Fotografilor Suceveni şi Clubul Fotografilor Iaşi organizează a 207 – a întrevedere marţi, 4 iunie 2019, de la ora 18:30, la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” din Iaşi.

Vor fi prezentate fotografii ale membrilor Clubului Fotografilor Iaşi grupate sub genericul „3 millisieverts”, (Cernobîl & Kiev în imagini).

De asemenea, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Fălticeni, târgul meu boem” a fotografului fălticenean, Codrin Anton.

Organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), expoziţia “Fălticeni, târgul meu boem” va putea fi vizionată pe tot parcursul lunii iunie în sala “Labirint” a Casei de Cultură “Mihai Ursachi”, din Copou.

Expoziţia fotografului fălticenean, membru în AAFR şi al Clubului Fotografilor Suceveni, a fost prezentată pentru prima dată chiar în oraşul de pe Şomuz. În decembrie, fălticenenii au putut admira o serie de 40 de fotografii cu oraşul lor drag, într-o viziune aparte prin care fotograful a dorit să surprindă latura frumoasă a locurilor binecuvântate cu frumuseți și oameni pe măsură.

“Toate aceste mici bijuterii-fotografii par a fi acompaniate în surdină de ritmurile enesciene ale Rapsodiei Române. Chiar și numele lor are încărcătură metaforică și adâncă trăire: ”Oglindire” ,”Planuri”, ”Printre lumi”, ”Ritm matinal”, ”Ultimul dans”, ”Direcții”. Puseuri de timp fermecat. Ieri și azi. Frumusețea e nepieritoare. Expoziția de fotografii Târg boem la centenar poate sluji acestui deziderat nobil. Este o provocare pentru evocarea, conservarea, cunoașterea și popasul în memoria colectivă a acestei zone cu frumuseți neasemuite, dătătoare de liniște și confort.” – prof. Mioara Gafencu – “Fălticeni, târg boem – ghid turistic şi sentimental” – https://www.cronicadefalticeni.ro/falticeni-targ-boem-ghid-turistic-si-sentimental/

Fotografia este pentru Codrin o mare iubire. Și o mare provocare, iar acum a venit momentul ca expoziţia sa să ajungă pe meleagurile dulci ale Ieşilor, întâiul periplu, după Fălticeni, în drumul său prin întreaga Românie.

Afiş realizat de Florin Aioanei.

Accesul în sală este gratuit şi permis tuturor persoanelor pasionate de fotografie.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*