Expoziţie de soluţii urbanistice pentru viitorul cartier Moara de Vânt

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/11/2010

Primăria Municipiului Iaşi organizează în perioada 25.11.2010 – 06.12.2010 o expoziţie cu soluţiile urbanistice şi proiectele firmelor care au participat la concursul de soluţii Studii Zona Moara de Vânt – Cartier Nou, care a avut loc la finele lunii septembrie 2010.

La concursul de soluţii au existat 5 participanţi, astfel: Asociere arhitecţi Soare Adrian şi Popescu Criveanu Irina – Bucureşti, SC Vanel Exim SRL – Bacău, arhitect Rubnicu Alin – Iaşi, SC Planwerk SRL – Cluj şi SC Arhi Axa SRL – Iaşi.

În urma jurizării, proiectul câştigător a fost stabilit cel depus de arhitectul ieşean Alin Rubnicu, care a primit premiul de 50.000 lei, suma incluzând TVA.

Reamintim că Primăria Municipiului Iaşi a câştigat în instanţă în disputa cu SC Podgoria Copou SA peste 170 de ha de teren în zona Moara de Vânt, după ce procesul a durat aproape 6 ani, decizia finală a instanţei fiind luată în luna noiembrie 2008. Ulterior, în anul 2009, municipalitatea a organizat un prim concurs de soluţii pentru zona Moara de Vânt la care s-au înscris 2 firme, dar niciuna dintre documentaţiile depuse nu corespundea solicitărilor din caietul de sarcini.

Expoziţia de soluţii urbanistice pentru cartierul nou Moara de Vânt este deschisă zilnic, între orele 09.00 şi 16.00, de luni până vineri, iar persoanele interesate sunt aşteptate la sediul Primăriei Municipiului Iaşi din Palatul Roznovanu, parter, holul de pe partea stângă de la intrarea în corpul A.

Comments

comments6 Comentarii

 1. cetatean

  Trebuie sa facem o corectura acestui articol: in loc de “Ulterior, în anul 2009, municipalitatea a organizat un prim concurs de soluţii pentru zona Moara de Vânt la care s-au înscris 2 firme, dar niciuna dintre documentaţiile depuse nu corespundea solicitărilor din caietul de sarcini.” se va citi “primaria a incercat sa-i atribuie si atunci premiul d-lui arh. Alin Rubnicu, dar nu a reusit intrucat celalalt concurent a contestat procedura de concurs, astfel incat concursul a fost anulat!”
  se va completa cu “ulterior, caietul de sarcini si fisa de date a achizitiei a fost refacuta astfel incat sa concorde in totalitate cu solutia d-lui Rubnicu si s-a organizat cel de-al doilea concurs. Il aplaudam astazi pe d-l Rubnicu pentru un premiu bine-meritat. Multumim de asemenea celorlalti concurenti care si-au zbatut mintile de specialisti ca sa participe la o frauda.”

 2. Curierul de Iasi

  Apreciem ironia ca un gen literar care denota inteligenta.
  Exercitiul literar poate fi agreabil, dar nu este intotdeauna insotit si de adevarul absolut, cuantizabil, verificabil.

  Daca aveti anumite argumente, probe, dovezi in sprijinul celor afirmate, va invitam sa ni le aduceti la cunostinta pentru a le verifica si a vedea ce este de facut in continuare.
  Daca nu, inseamna ca ati facut doar un exercitiu literar pe care, cu parere de rau, nu ni-l putem insusi. Nu pentru ca nu am aprecia literatura, ci pentru ca nu se incadreaza formatului ziarului nostru online.

  Cu stima,
  Echipa Curierul de Iasi

 3. cetatean

  Puteti verifica la Consiliul National de solutionare a contestatiilor Decizia nr.2937/04.02.2010, care este actul prin care primul concurs a fost anulat.
  Cu stima!

 4. Neculai B

  Stimati Domni,
  In parcarea de la Kaufland_Nicolina, la intrare chiar, a aparut o zona imprejmuita iar in incinta sunt amplasate containere, materiale si utilaje de constructii. Deci un viitor santier.
  Vizibil, la inaltimea de cca 3m, este afisat un anunt in culori cu datele de identificare a Obiectului lucrarii, constructorul, poza in perspectiva a obiectului de investitie, s.a.m.d.
  Surprinzator insa la ultimul aliniat este mentionat Nr. autorizatiei de construire si emitentul acesteia Primaria Suceava.
  In aceasta situatie va invit sa observati cele mentionate mai sus si sa atentionati pe cei competenti din Primarie pentru a lua la cunostinta si eventual luarea de masuri. Opinia mea, este ca terenul-parcarea pe care se construieste este in Municipiul Iasi si Autorizatia emisa de la Suceava n-ar avea autoritate pe teritoriul Municipiului Iasi.
  Ma gandesc, oare PUZ din 2008, 2009, care a fost aprobat pentru Kaufland si Mr Bricolage include si obiectul de investitie, o statie de alimentare cu combustibili in parcarea la Kaufland cu termen de realizare anul 2012 ?
  Sunt chiar ingrijorat ca extrateritorialitatea operarii unor autorizatii a unor emitenti de ori unde sa duca la schimonosirea pe scara larga d.p.d.v. urbanistic si arhitectonic si a altor zone din Municipiu

 5. Curierul de Iasi

  Multumim pentru comentariu, sesizarea dvs a fost transmisa catre serviciul control urbanism pentru verificare.

  Cu stima,
  Echipa Curierul de Iasi

 6. Florin

  Ce se mai aude de acest proiect???Au mai fost demarate lucrarile?
*