Expoziţie de fotografie în Parcul Copou

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/05/2011

În perioada 2 – 22 mai 2011, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” vă invită să vizitaţi EXPOZIŢIA „LA GARD”: Ion Cucu – Scriitori români (fotografii).

Aceasta este o primă expoziţie din opera celui mai cunoscut fotograf de scriitori din România, urmând o a doua serie, prilej cu care Ion Cucu va fi invitat la Iaşi.

“De 50 de ani Ion Cucu fotografiază scriitori români. Cu o fotofilmotecă de peste 20.000 de imagini, fotoreporterul a cunoscut personal peste 200 de scriitori, participând la toate evenimentele importante desfăşurate în cadrul oficial al Uniunii Scriitorilor din România. Într-o perioadă când zgomotul de fond practicat de diverşi internauţi poartă –zice-se – amprenta istoriei literare, un personaj fabulos ca Ion Cucu nu există în conştiinţa publică. Imaginile sale sunt preluate fără o minimă creditare a sursei în manualele şcolare şi-aşa rupte de realitate. Dedicat pasiunii de-o viaţă, fotografierea scriitorilor, Ion Cucu apare săptămânal exclusiv în revistele literare, singurele care încearcă să păstreze echilibrul între bursa reală a valorii şi gălăgia noilor media, frecventate prea puțin de scriitori importanți și lăsate pe mâna rețelelor literare de ocazie. Fotograf la zece preşedinţi ai USR, Ion Cucu n-a trădat scriitorul român şi fotografia alb-negru, reuşind prin opera sa specială să însufleţească literatura română.” – afirmă Nichita Danilov, directorul Casei de Cultură “Mihai Ursachi”.

Crezul meu în fotografie e mai presus de orice. Pentru că fotografia e un fel de vânătoare. Fără gloanţe. Cine are perspicacitate, ochi care reacţionează şi vede înaintea altora, cu toate că toţi se uită la acelaşi subiect, trage” – spune,   modest, Ion Cucu.

Scopul expozitie Galeriei la gard este acela de-a promova in rindul marelui public creatiile unor cunoscute perosnalitati ale lumii artistice si culurale romanesti. Mentionam ca aceasta galerie este unica in tara, fiind vizitata lunar (natural) de un numar mare de cetateni.

Precedenta expozitie a avut drept protagonisti o serie de artisti fotografi de la Cernauti, care au fost invitati la Iasi. Expozitia a fost urmata de proiectii si de dezbateri legate de arta fotografica in spaţiul bucovinean.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*