Expoziţie de desen la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/05/2015

Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAP) Filiala Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi invită publicul joi, 14 mai, de la ora 18.00, la deschiderea expoziţiei cu caracter naţional “Salonul de Desen 2015”. Vernisajul expoziţiei va avea loc la Galeriile Cupola din str. Cuza Vodă nr. 2.
Expoziţia este deschisă în trei galerii din Iaşi: ,,Cupola”, ,,N.Tonitza” şi ,,T. Pallady”, în perioada 10 – 30 mai şi este dedicată memoriei graficianului Ion Atanasiu Delamare, profesor la Departamentul de grafică de la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti.

Neavând o tematică anume, Salonul din acest an pune accent peSalonul de Desen 2015 - Iasi - web tehnicile ,,clasice” ale desenului, subliniind faptul că ideea îşi poate creea o cale de acces către înţelegere,  apelând la desen ca unic mijloc de expresie.

Sunt prezenţi cu lucrări reprezentative artişti importanţi ai artelor plastice contemporane româneşti din ţară şi din diasporă, alături de absolvenţi şi studenţi. Expoziţia, fără a avea un caracter exhaustiv, face o radiografiere a desenului românesc din anii `80 şi până în prezent.
Curatorul şi organizatorul evenimentului este graficianul şi profesorul universitar Dragoş Pătraşcu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*