Experţii elveţieni: „Tramvaiele Be 8/8 sunt sigure!”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/04/2011

În urma controlului efectuat asupra tramvaiului implicat în accidentul de la Fundaţie, echipa de experţi elveţieni a concluzionat că vehicolul se afla într-o stare tehnică foarte bună.

Rezultatele expertizei făcute la RATP au fost prezentate într-o conferinţă de presă de către Hans Berger, reprezentant SECO Elveţia, Rudolf Hostettler, specialist al Bernmobil, Mihai Chirica, director tehnic al Primăriei ieşene, Cristian Stoica, director tehnic al RATP şi Maricel Ghercă, directorul RATP.

Specialiştii elveţieni au declarat că tramvaiele corespund din punct de vedere tehnic, având parte la Iaşi de o întreţinere corespunzătoare, similară celei care se realiza la Berna.

De asemenea, personalul de întreţinere este la fel de bine pregătit ca şi serviciul omolog de la Bernmobil, iar vatmanii testaţi au cunoştinţele necesare pentru exploatarea în condiţii de siguranţă a tramvaielor tip Be 8/8.

Membrii comisiei elveţiene au relevat faptul că tramvaiele Be 8/8 au circulat la Berna pe o pantă a cărei declivitate este chiar mai mare decât cea din Copou, nici unul dintre acestea nefiind în vreun accident care să aibă drept cauză o defecţiune la sistemul de frânare.

De altfel, tramvaiele au fost modernizate în anii 90, acţionarea electronică a acestora fiind livrată de către firma Bombardier, acest mecanism fiind introdus la sute de tramvaie şi locomotive, unde şi-a dovedit deplina siguranţă în exploatare.

Comments

comments

Categoria: CTP

Cuvinte cheie: , , , , , ,1 Comentariu

  1. Nicaieri in tara nu exista tramvaie noi… asa ca sa nu mai auzim comentarii sau vina aruncata pe primar sau directori, ca nu ei cumpara din banii lor tramvaie, indiferent daca e de vina omul sau tramvaiul…
*