Excelenţa în educaţie, premiată la Palatul Roznovanu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/07/2015

Primarie 014În semn de apreciere a întregii comunităţi, elevii de 10 de la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi premiați. Festivitatea va avea loc joi, 16 iulie, în Sala Mare a Palatului Roznovanu printr-o ceremonie în care Primăria Municipiului Iași, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, premiază pe cei 25 de elevi din județul Iași care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și la cel de Bacalaureat.

”Respectul pentru performanță”
Cinci elevi au reuşit să treacă examenul maturităţii cu notă maximă şi alţi 20 vor începe din toamnă liceul după ce au obţinut 10 la Evaluarea Naţională. ”Respectul pentru performanță, aprecierea excelenței în educație, preocuparea pentru pregătirea și reușitele elevilor noștri sunt valori și opțiuni irevocabile ale comunității ieșene, ale Inspectoratului Școlar, ale Primăriei Municipiului Iași. În ultimii ani s-a conturat o tradiție importantă și un ceremonial simbolic prin care absolvenții de nota 10 la examenele naționale au primit prețuirea noastră. Festivitatea are valoarea unei recunoașteri deschise a ipostazelor umane ce pot deveni modele pentru tineri, pentru cei care încă se află în timpul și spațiul școlii, pentru a înțelege că succesul nu este doar o problemă de destin, ci se află în datele ființei umane ca ipostază latentă ce poate fi descoperită și modelată”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, şefa ISJ.

Repere pentru comunitate
La rândul său, Mihai Chirica, viceprimarul cu atribuții de primar, a subliniat faptul că elevii care au obținut nota maximă la examene reprezintă modele pentru comunitatea ieşeană. ”Rezultatele acestor copii reprezintă repere pentru întreaga comunitate ieșeană, indiferent de domeniul de activitate. Ei demonstrează că prin efort și abnegație reușești să te impui. Merită toată aprecierea din partea noastră și aceste rezultate îmi confirmă, încă o dată, că Iașul rămâne un pol al educației, un oraș al cunoașterii, la nivel național”, a afirmat Mihai Chirica.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*