Evenimente dedicate Unirii Basarabiei cu România, organizate de Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/03/2018

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iași organizează în această săptămână o serie de activități dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, act ce a contribuit la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

100 de stejari pentru 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Marți, 27 martie 2018, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și Romsilva, prin Direcția Silvică Iași, marchează cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-o acțiune de plantare de stejari, la care vor participa elevi și studenți din România și din Republica Moldova, aflați la studii în Iași. Acțiunea 100 de stejari pentru 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România se va desfășura în trei etape: de la ora 10.00, plantare la Liceul Tehnologic „Petru Poni”, de la ora 11.00, la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, iar de la ora 12.00, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi. Acțiunea va continua vineri, 30 martie, la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”.

 Club CLEPSIDRA: „Marea Unire de la 1918. Proiectul unei generații”

Miercuri, 28 martie 2018, începând cu ora 16.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 134) va avea loc o ediție specială a Clubului Clepsidra. Dr. Liviu Brătescu, cercetător la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Filialei Iaşi a Academiei Române, va susține conferința „Marea Unire de la 1918. Proiectul unei generații”. Finalul întâlnirii va fi rezervat întrebărilor din public, cea mai pertinentă întrebare fiind premiată cu un pachet de cărți.

Activitățile sunt incluse în seria de evenimente organizate de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași având ca scop pregătirea Centenarului Marii Uniri.

Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*