Evacuări din imobilul Canta 60 B

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/06/2011

În ziua de 20.06.2011, între orele 20:00 – 22:00, poliţiştii locali împreună cu lucrători ai Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au desfăşurat o razie în imobilul Canta 60 B. Acest lucru s-a impus ca urmare a numeroaselor sesizări primite de la cetăţenii din zonă cu privire la actele de tulburare a liniştii publice comise de către locatarii imobilului. În urma acestei acţiuni au fost evacuate două familii şi legitimate 83 de persoane dintre care 8 au fost sancţionate pentru tulburarea liniştii publice, precum şi ocuparea fără drept a unui spaţiu de locuit.

De asemenea, poliţiştii locali au înmânat locatarilor pliante cu normele legale ce trebuie respectate pentru o bună convieţuire în comun. Pentru a preveni comiterea de fapte antisociale s-a dispus înfiinţarea unui post de siguranţă şi publică.

În acest sens, poliţiştii locali vor supraveghea permanent imobilul şi zonele adiacente acestuia, având ca scop identificarea şi sancţionarea contravenţională a persoanelor care nu se conformează prevederilor legale şi chiar evacuarea celor care în mod repetat sunt sancţionaţi contravenţional pentru diferite fapte.

Poliţiştii locali verifică activităţile comerciale

Începând cu această săptămână poliţiştii locali au fost împuterniciţi să aplice prevederile Legii nr. 12 / 1990, republicată – privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În acest sens, lucrătorii instituţiei noastre vor acţiona pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă următoarele prevederi:

  • -efectuează acte sau fapte de comerţ prevăzute în Codul Comercial sau în alte legi, fără ideplinirea condiţiilor stabilite prin lege.
  • -desfăşoară comerţ ambulant.
  • -cumpărarea de marfă în scop de revânzare.
  • -nu deţin documente de provenienţă a produselor.
  • -expunerea spre vânzare a produselor cu termenul de valabilitate expirat.
  • -omisiunea întocmirii şi afişării, în unitate, la locurile de desfacere sau servire de către agenţii economici a preţurilor şi tarifelor, a categoriilor de calitate a produselor sau serviciilor ori, acolo unde este cazul, a listei de preţuri şi tarife.
  • -nedeclararea de către agenţii economici la organele fiscale, înainte de aplicare, a adaosurilor comerciale şi a celor de comision.

De asemenea poliţiştii locali pot dispune, ca măsură suplimentară ridicarea produselor în vederea confiscării dacă acestea au făcut obiectul contravenţiei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*