EuroArt Iaşi – O noapte nebună, nebună

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/05/2010

Peste 500 de ieşeni au aplaudat spectacolul Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani

Festivalul de Teatru EuroArt Iaşi a continuat seria de spectacole cu premiera Teatrului din Botoşani – O noapte nebună, nebună. Publicul ieşean prezent în sala Casei de Cultură a Studenţilor a aplaudat îndelung prestaţia actorilor preconizând un succes răsunător al acestui spectacol. Teatrul Mihai Eminescu a adus la Iaşi o montare elaborată, coordonată de regizorul Alexandru Vasilache. Decorul complex al spectacolului a fost montat pe scena ieşeană timp de 7 ore.

Actorii din Botoşani au prezentat ieşenilor comedia dramaturgului englez Ray Cooney, piesă ce poate fi considerată atât o satiră potică cât şi o farsă sau comedie de moravuri. Un politician important al puterii pregăteşte o noapte de amor extraconjugal cu secretara liderului opoziţiei. Planul este dat peste cap de un detectiv particular care se accidentează în apartament şi este crezut mort de protagonişti. Pentru a scăpa de situaţie politicianul construieşte prin tot felul de mincuni un scenariu în care toată responsabilitatea cade pe umerii secretarului său, un tip timid şi slugarnic. Problema se complică prin apariţia soţului gelos al secretarei, al soţiei politicianului şi prin trezirea detectivului.

La finalul unei nopţi nebune, pline de complicaţii, secretarul politicianului se dovedeşte un mare cuceritor şi la fel de priceput în crearea de scenarii şi minciuni ca şeful său.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*