Esplanada Mimoza va fi gata la finalul lunii mai

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/05/2015

În acest moment, sunt montate ultimele plăci de granit şi travertin şi va începe montarea mobilierului urban.

Modernizarea Esplanadei Mimoza din cartierul Păcurari se apropie de final, lucrările ajungând la ultima etapă, cea a finisajelor. Până la finalul acestei luni, constructorul va finaliza complet reabilitarea, iar spaţiul modernizat, acum adecvat promenadei şi petrecerii timpului liber, va fi redat locuitorilor cartierului.

esplanada mimoza lucrariReprezentanţii municipalităţii şi cei ai constructorului au analizat evoluţia şantierului şi a stadiului lucrărilor în cadrul unei întâniri ce a avut loc marţi, 5 mai. Primarul Gheorghe Nichita, viceprimarul Mihai Chirica şi şefii firmei care execută lucrările au discutat aplicat despre ultima etapă a lucrărilor, luându-se în discuţie şi data când esplanada va putea fi dată în folosință.

Am discutat telefonic și cu directorul societății care lucrează la esplanada Mimoza, care mi-a garantat că în jurul datei de 20 mai lucrările vor fi finalizate. Sperăm că şi vremea să fie favorabilă, astfel încât să nu apară întârzieri. Investiția este pe ultima sută de metri, iar în acest moment se lucrează la montarea ultimelor placaje de granit și de travertin, precum și la montarea rigolelor. În paralel, se va monta și mobilierul urban”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Modernizarea esplanadei Mimoza a început în iunie 2014, iar termenul final este, conform contractului, data de 29 mai 2015. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 922 mii lei.

Spaţiu modern

esplanada mimoza muncitorProiectul reabilitării şi modernizării esplanadei s-a născut din nevoia de a crea un centru de activităţi în unul din cele mai aglomerate cartiere ale Iaşului. Spaţiul, înainte de modernizare era degradat, cu pavimentul spart şi fără spaţii verzi. Prin lucrările de reabilitare se creează un centru de  promenadă şi de petrecere a timpului liber, care beneficiază de un parc, un loc de joacă pentru  copii şi zone de spaţii verzi. Suprafaţa modernizată măsoară peste 3600 de metri pătraţi, proiectul cuprinzând amenajarea integrală a zonei din faţa blocurilor 534, 553, T2 și T3 din cartierul Păcurari. Lucrările au refăcut aleile pietonale, pavimentul a fost montat din plăci de granit şi au fost înfiinţate noi spaţii verzi unde se va planta gazon. Totodată, este în amenajare şi un parc de joacă, cu aparate moderne. Se va monta și o pergolă din lemn şi stâlpi ornamentali pentru iluminat. Mobilierul urban va fi schimbat în totalitate, cu jardiniere din beton şi lemn, mese de şah şi bănci din lemn.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*