Eminescu, celebrat în Parcul Copou

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/01/2015

afis eminescuÎn perioada 13 – 15 ianuarie 2015, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi şi la Teiul lui Mihai Eminescu vor avea loc mai multe manifestări dedicate aniversării a 165 de ani de la naşterea poetului naţional, cu participarea Uniunii Scriitorilor din România – filiala Iaşi.

Pe data de 13 ianuarie, începând cu ora 13.00, publicul a putut participa în sala de spectacol Diotima la o întâlnire cu scriitorii Cassian Maria Spiridon, Daniel Corbu, Lucian Vasiliu, Adi Cristi, Emanuela Ilie şi Liviu Apetroaie.

De asemenea, pe data de 15 ianuarie, la ora 12:00, în faţa Teiului eminescian din Parcul Copou vor fi prezenţi cantautorul Radu Ştefan, actorii Gabi Lazăr şi Radu Mihoc, ultimul recitând “Oda în metru antic”, poet conf. univ. dr. Livia Iacov cu o prelegere „Despre Eminescu”, elevi ai liceului “Garabet Ibrăileanu” şi corul Casei de Cultură „Mihai Ursachi”. Evenimentele au loc sub genericul „Zilele Mihai Eminescu”, înscriindu-se în amplul program de susţinere a candidaturii Iaşului la titlul de Capitală Culturală Europeană a anului 2021.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*