Ediția a VIII-a a Congresului Internațional al Ortodonților Francofoni a avut loc la Iași

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/05/2019

Săptămâna trecută, Municipiul Iași a fost gazda unui prestigios eveniment internațional în domeniul medicinii. Este vorba despre a VIII-a ediție a Congresului Internaţional al Ortodonţilor Francofoni, tema principală a lucrărilor fiind „Ortodonţia – între funcţie şi estetică”.

Manifestarea s-a desfăşurat în perioada 23 – 25 mai şi a fost organizată de Asociaţia Internaţională a Ortodonţilor Francofoni (AIOF) şi Asociaţia Română pentru Excelenţă în Ortodonţie (AREO). Congresul a beneficiat de parteneriatul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, al Primăriei Municipiului Iaşi şi al Institutului Francez Iaşi. „Sunt deosebit de bucuros că reușim să reîntregim marea familie latină prin prezența atâtor profesori și medici francofoni de pe toate continentele. Suntem în capitala istorică a României, o țară care a scris pagini frumoase alături de Franța în istoria Europei. Am un mare respect față de tot ce a făcut această țară de-a lungul istoriei pentru României”, a afirmat primarul Mihai Chirica, în deschiderea evenimentului. Edilul a oferit o diplomă de excelență preşedintelui Congresului, prof. dr. Irina Zetu, preşedinte al Asociaţiei Române pentru Excelenţa în Ortodonţie.

Precedentele ediţii ale Congresului Internațional al Ortodonților Francofoni au avut loc în Liban, Maroc, Tunisia, Franţa, Belgia și Canada.

Comments

comments

Categoria: eveniment,sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*