Două variante pentru plata online a taxelor şi impozitelor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/04/2015

Ieşenii au acum opţiunea de a achita taxele şi impozitele şi prin intermediul Internetului. Începând cu data de 21 aprilie 2015, doritorii pot accesa site-ul Primăriei (www.primaria-iasi.ro), categoria “Plata taxelor online” pentru a îşi achita dările către stat.

taxe online_3

Procedură de lucru
La început, pentru a putea efectua plata electronic, contribuabilul trebuie să solicite un user şi o parolă de la Serviciul Informatizare din Primărie, la camera 30. Acest lucru se face o singură dată. Solicitarea parolei se poate face şi prin completarea unui formular la oricare dintre centrele de cartier, pe baza de CI/BI. Ulterior, se vor primi prin email datele de conectare. Prin intermediul utilizatorului primit, cetăţenii se pot conecta la sistemul online de plăţi unde îşi pot accesa istoricul plăţilor şi pot achita suma integrală sau doar o parte din aceasta.taxe online_2
Totodată, până la sfârşitul lunii mai, cetăţenii vor putea efectua plăţile şi prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată Online www.ghiseul.ro.

Şi în fizic
Ieşenii care doresc să îşi achite taxele prin casierie o pot face în: b-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 11-15, la camera 3 (corpul B, etajul I), la camera 15 (corpul B, parter) din imobilul situat în curtea interioară a Primăriei, cât şi la ghişeele din centrele de cartier Tătăraşi, Nicolina, Păcurari, Alexandru cel Bun, Frumoasa. Se fac încasări şi în b-dul Primăverii nr. 36 (Serviciul de înmatriculări, eliberări permise şi paşapoarte), dar şi pe str. Smârdan nr. 5 (Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat Iaşi).

Prin Trezorerie
De asemenea, plata se poate efectua şi prin virament, prin Trezoreria Municipiului Iaşi, beneficiar Municipiul Iaşi (persoana juridică de drept public – cod fiscal 4541580). Conturile deschise la Trezorerie se găsesc pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Iaşi, opţiunea Acte de interes public (tastându-se CTRL+F, după care se dă căutare IBAN).

În două tranşe egale
Principalele taxe şi impozite locale se plătesc în două tranşe egale. Prima tranşă a avut scadenţa la 31 martie 2015, iar a doua tranşă are scadenţa la 30 septembrie 2015.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*