Două sensuri giratorii în Piaţa Eminescu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/07/2013

Evoluţia lucrărilor la pasajul subteran impun noi reglementări în traficul auto din Fundaţie. Vor fi create două giraţii provizorii

Săptămâna viitoare vor fi instituite noi reglementări în circulaţia rutieră din zona Piaţa Eminescu. Lucrările la pasajul subteran intră într-o nouă etapă, urmând să se închidă zona centrală, pe unde se circulă în acest moment. După turnarea plăcilor de beton ce acoperă pasajul pe porţiunea dinspre Păcurari, utilajele vor intra pe zona centrală pentru excavări. Practic, va fi creat tronsonul de pasaj care face legătura între zonele aflate până acum în lucrări dinspre Păcurari şi dinspre Independenţei. De asemenea, au început lucrările de desfacere a liniilor de tramvai de la intrarea pe strada Muzicescu înspre Piaţa Eminescu. Calea de rulare a tramvaielor urmează să fie înlocuită în intersecţie, pentru ca, în toamnă, să fie deschisă circulaţia tramvaielor spre Copou.

Un sens giratoriu va fi creat pe strada Muzicescu. Va fi reglementata o posibilitate de intoarcere si in capatul pasajului, pe Independentei

Unde vor fi amplasate

În acest moment se lucrează pentru deschiderea circulaţiei deasupra pasajului pe zona dinspre BCU. „Circulaţia va fi deviată pe coborâre peste pasaj şi undeva la intersecţia dintre Mu­zicescu şi strada Banu va fi executată o giraţie unde se va putea întoarce şi merge spre Independenţei. Cealaltă giraţie va fi amenajată în capătul pasajului, pentru cei care urcă dinspre Muzicescu spre Copou“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

În perioada următoare este pregătită şi definitivarea străzii Vasile Alecsandri, care va prelua o parte a traficului din zona centrală. „Am solicitat urgentarea asfaltării finale pe strada Alecsandri. Echipele vor intra pentru a turna stratul de uzură, imediat ce vremea va permite”, a mai spus viceprimarul Chirica.

Avans şi pe Elena Doamna

Finalizarea lucrărilor se apropie şi pe strada Elena Doamna. După ce pe parcursul anului trecut au fost înlocuite liniile de tramvai şi asfaltată trama stradală, în această perioadă au început lucrările pentru definitivare. Astfel, muncitorii au început pavarea trotuarului de pe sensul Hotel Europa – Bucşinescu. În acelaşi timp se fac pregătirile pentru turnarea stratului de asfalt pe sectorul de stradă cuprins între liniile de tramvai.

Modernizarea străzii Elena Doamna este cuprinsă, ca şi lucrările din Piaţa Eminescu în proiectul cu fonduri europene „Dezvoltarea axei de transport Est – Vest”. În totalitatea sa, proiectul vizează modernizarea infrastructurii rutiere, pietonale şi refacerea spaţiilor verzi de pe străzile Păcurari, Piaţa Mihai Eminescu, bulevardul Independenţei – Elena Doamna. Până în acest moment este definitivată strada Păcurari, este turnat asfaltul pe Independenţei şi pe o parte din Elena Doamna. Valoarea proiectului este de peste 90 de milioane de lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*